Παράδοση κάδων εσωτερικής ανακύκλωσης από τον περιφερειάρχη Αττικής στους Δήμους Αγίων Αναργύρων – Καματερού και Πετρούπολης
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Παράδοση κάδων εσωτερικής ανακύκλωσης από τον περιφερειάρχη Αττικής στους Δήμους Αγίων Αναργύρων – Καματερού και Πετρούπολης

Ο περιφερειάρχης Αττικής, Γ. Πατούλης, προχώρησε την Τρίτη 26/5 στην παράδοση ειδικών κάδων εσωτερικής ανακύκλωσης και χωριστής συλλογής πλαστικών, μεταλλικών και χάρτινων συσκευασιών, στους δημάρχους Αγίων Αναργύρων – Καματερού, Σ. Τσίρμπα, και Πετρούπολης, Σ. Βλάχο.

Συγκεκριμένα, στον Δήμο Αγίων Αναργύρων – Καματερού θα παραδοθούν συνολικά 200 κάδοι ανακύκλωσης και στον Δήμο Πετρούπολης 270 κάδοι. Στο πλαίσιο της επίσκεψής του ο περιφερειάρχης ενημερώθηκε και για τα εκπαιδευτικά προγράμματα του Πάρκου Ανακύκλωσης, το οποίο λειτουργεί δίπλα από το δημαρχείο Αγ. Αναργύρων – Καματερού.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό της Περιφέρειας και των Δήμων οι εσωτερικοί κάδοι ανακύκλωσης θα τοποθετηθούν κατά προτεραιότητα σε δημοτικά και δημόσια κτήρια των περιοχών, καθώς και στα σχολεία.

Ο κ. Πατούλης, κατά την παράδοση του υλικού, επεσήμανε ότι βασικός στόχος της Περιφέρειας είναι να επιτευχθεί μία νέα αρχή στο ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων στην Αττική και τόνισε ότι μέσα από τη συστηματική συνεργασία με τους 66 δήμους της Αττικής μπορεί να γίνει η ανακύκλωση καθημερινή πράξη ευθύνης.

Συγκεκριμένα ο περιφερειάρχης δήλωσε:

«Η στενή και συστηματική συνεργασία με τους δημάρχους της Αττικής στα θέματα ανακύκλωσης συμβάλλει στον στόχο μας για τη δημιουργία ισχυρών βάσεων αλλαγής φιλοσοφίας και ενδυνάμωσης του κινήματος της ανακύκλωσης. 

»Τόσο ο δήμαρχος Αγίων Αναργύρων – Καματερού, Σ. Τσίρμπας, όσο και ο δήμαρχος Πετρούπολης, Σ. Βλάχος, είναι δύο συνάδελφοι με γνώση και οι παρεμβάσεις στους στα θέματα ανακύκλωσης έχουν ήδη απτά αποτελέσματα. Είμαι αισιόδοξος ότι πράγματι το 2020, παρά τις δυσκολίες και όσα αντιμετωπίσαμε, θα είναι η χρονιά της ανακύκλωσης για την Αττική μας. Σκοπός μας είναι να μπορέσουμε, μέσα από την ανακύκλωση, να βοηθήσουμε το περιβάλλον και κατ’ επέκταση να συμβάλλουμε στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των παιδιών μας. Το κεντρικό μήνυμα της δράσης μας είναι να μάθουμε για το πώς δεν θα θάβουμε τα σκουπίδια μας. Η Αττική μπορεί και πρέπει να γίνει Περιφέρεια πρότυπο μέσα από την σωστή διαχείριση και την ανακύκλωση».

Τόσο ο δήμαρχος Αγίων Αναργύρων – Καματερού, όσο και ο δήμαρχος Πετρούπολης, ευχαρίστησαν τον περιφερειάρχη για το υλικό που παρέλαβαν και σημείωσαν ότι η ανακύκλωση είναι ψηλά στις προτεραιότητές τους. Μάλιστα, εξέφρασαν την ικανοποίησή τους που ο περιφερειάρχης Γ. Πατούλης, «πιστός στις δεσμεύσεις του, συμβάλλει με πράξεις για να περάσουμε σε μια νέα εποχή στα θέματα ανακύκλωσης».

Επίσης καλούν όλους τους δημότες τους να συμβάλλουν στην προσπάθεια που έχει ξεκινήσει, ενώ, στο πλαίσιο των δράσεων ανακύκλωσης, πρότειναν στον περιφερειάρχη να καθιερωθεί οι δήμοι που διακρίνονται και επιτυγχάνουν υψηλά ποσοστά ανακύκλωσης να επιβραβεύονται.

Στην παράδοση των κάδων παρέστησαν ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Πετρούπολης, Φ. Χριστόπουλος, η αντιδήμαρχος Διοικητικού, Κ. Σταματοπούλου και ο γ.γ. του Δήμου Πετρούπολης, Χ. Πάλλης.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2022
Powered by Wisenet