Παρέμβαση περιφερειάρχη Αττικής στην ημερίδα «Τεχνητή Νοημοσύνη και Αυτισμός»
Κοινωνία

Παρέμβαση περιφερειάρχη Αττικής στην ημερίδα «Τεχνητή Νοημοσύνη και Αυτισμός»

Στα πολλαπλά οφέλη και τις νέες ευκαιρίες που προσφέρει η τεχνητή νοημοσύνη μέσα από τις εφαρμογές της για τη διευκόλυνση των ατόμων με αυτισμό, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης κατά την παρέμβασή του στην ημερίδα με θέμα την Τεχνητή Νοημοσύνη και Αυτισμός, στο οποίο συμμετείχαν ως κεντρικοί ομιλητές δύο κορυφαίοι επιστήμονες, ο καθηγητής στο ΜΙΤ Κ. Δασκαλάκης και ο αρχιμανδρίτης Απόστολος Καβαλιώτης διδάκτωρ του ΕΚΠΑ, στον τομέα ειδικής παιδαγωγικής και ψυχολογίας και διευθυντή του γραφείου της αντιπροσωπείας της Εκκλησίας της Ελλάδος στις Βρυξέλλες, με μεταδιδακτορικό στον αυτισμό.

Την ημερίδα διοργάνωσε η γενική γραμματεία Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων του υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης και το υπουργείο Υγείας, υπό την αιγίδα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Τις εργασίες άνοιξαν με ομιλίες τους ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κ. Πιερρακάκης, η υφυπουργός για θέματα Ψυχικής Υγείας και Εξαρτήσεων Ζωή Ράπτη και ο γενικός γραμματέας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων Αθ. Στάβερης. Τοποθέτηση έκανε και η  υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδια για θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Δόμνα Μιχαηλίδου, ενώ σύντομους χαιρετισμούς απέστειλαν ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος, ο υπουργός Υγείας Αθανάσιος Πλεύρης και η υφυπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα.

«H συγκέντρωση εδώ σήμερα, τόσων επιστημονικών και πολιτικών προσωπικοτήτων, όπως ο κορυφαίος επιστήμονας Κ. Δασκαλάκης και ο  πανοσολογιότατος Απόστολος Καβαλιώτης, σε μια ημερίδα υπό την αιγίδα  του αρχιεπισκόπου, δίνει προς την κοινωνία μας το μήνυμα και τη λάμψη μιας αληθινής έκρηξης: Αυτής που υπαγορεύει να υιοθετήσουμε ως Πολιτεία  τις πιο σύγχρονες επιστημονικές εξελίξεις, υπέρ της  μέριμνας για τους συνανθρώπους μας που χρειάζονται, πλέον, την τεχνολογία, για έναν κόσμο χωρίς αποκλεισμούς», επισήμανε, μεταξύ άλλων ο περιφερειάρχης Αττικής, αναφερόμενος στις νέες δυνατότητες που δίνουν οι νέες τεχνολογίες σε θέματα που είναι ευαίσθητα, όπως είναι ο αυτισμός. 

Διαβάστε αναλυτικά για την ημερίδα

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet