Περιφέρεια Αττικής: Αναβαθμίζονται ενεργειακά δύο εμβληματικά κτήρια στον Δήμο Κερατσινίου – Δραπετσώνας
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Περιφέρεια Αττικής: Αναβαθμίζονται ενεργειακά δύο εμβληματικά κτήρια στον Δήμο Κερατσινίου – Δραπετσώνας

Ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, υπέγραψε, την Τετάρτη 14/7, την απόφαση έγκρισης χρηματοδότησης για την ενεργειακή αναβάθμιση δύο εμβληματικών κτηρίων του Δήμου Κερατσινίου – Δραπετσώνας. Πρόκειται για την ενεργειακή αναβάθμιση του δημαρχείου Κερατσινίου και του Πολιτιστικού Κέντρου «Μελίνα Μερκούρη».

Το έργο χρηματοδοτείται από το ΠΕΠ Αττικής 2014–2020 και συγκεκριμένα από τον Άξονα Προτεραιότητας 4 (Προώθηση ενεργειακής απόδοσης).

Στη σχετική συνάντηση του περιφερειάρχη Αττικής με τον δήμαρχο Κερατσινίου – Δραπετσώνας, Χ. Βρεττάκο, η οποία πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Περιφέρειας, συμμετείχε η αντιπεριφερειάρχης Πειραιά, Σ. Αντωνάκου και ο προϊστάμενος της Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας, Δ. Δρόσης.

Το έργο βελτίωσης της ενεργειακής αποδοτικότητας των δύο εμβληματικών κτηρίων του Δήμου είναι συνολικού κόστους 1.478.173 ευρώ, εκ των οποίων τα 880.000 ευρώ χρηματοδοτούνται από το ΠΕΠ Αττικής και τα υπόλοιπα από ιδίους πόρους του Δήμου.

Ο κ. Πατούλης κατά τη συνάντηση με τον δήμαρχο Κερατσινίου – Δραπετσώνας, υπογράμμισε την προτεραιότητα που δίνει η Περιφέρεια σε ζητήματα που σχετίζονται με την προστασία του περιβάλλοντος και την αναβάθμιση της ζωής των πολιτών, επισημαίνοντας ότι δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα σε υποβαθμισμένες περιοχές.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο περιφερειάρχης Αττικής δήλωσε:

«Με τον δήμαρχο Κερατσινίου – Δραπετσώνας, Χ. Βρεττάκο, έχουμε μια δημιουργική συνεργασία. Σήμερα με την απόφαση έγκρισης που υπογράψαμε ξεκινά ένα εμβληματικό έργο, το οποίο θα συμβάλλει στην μείωση της κατανάλωσης ενέργειας και του περιβαλλοντικού αποτυπώματος των δύο δημοτικών κτηρίων.

»Συμβάλλουμε με όλες μας τις δυνάμεις στην προσπάθεια ισότιμης ανάπτυξης όλων των Δήμων της Αττικής. Υλοποιούμε αναπτυξιακά έργα που θα βοηθήσουν στην ανάπλαση υποβαθμισμένων περιοχών.

»Σε συνεργασία με τους Δήμους, στοχεύουμε στη μέγιστη αξιοποίηση των ευρωπαϊκών κονδυλίων, δίνοντας έμφαση σε έργα που θα ενισχύσουν το περιβαλλοντικό ισοζύγιο των τοπικών κοινωνιών».

Από την πλευρά του ο κ. Βρεττάκος ευχαρίστησε τον κ. Πατούλη, επισημαίνοντας ότι πρόκειται για έργα που θα συμβάλλουν ουσιαστικά στην ενεργειακή αναβάθμιση της περιοχής.

Πώς θα επιτευχθεί η ενεργειακή αναβάθμιση των κτηρίων

Στα δύο κτήρια, το δημαρχείο και το Πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα Μερκούρη», προβλέπεται σύμφωνα με τη σχετική μελέτη και απόφαση ένταξης, η αντικατάσταση κουφωμάτων, η εγκατάσταση σκιάστρων, η αντικατάσταση λεβητών, η αναβάθμιση λεβητοστασίου, η αντικατάσταση κεντρικών κλιματιστικών μονάδων, η εγκατάσταση συστήματος BMS, η αντικατάσταση φωτιστικών σωμάτων, η θερμομόνωση σωληνώσεων δικτύων ψύξης θέρμανσης και η εγκατάσταση φωτοβολταϊκού συστήματος.

Μάλιστα, με την ολοκλήρωση των δύο αυτών παρεμβάσεων προβλέπεται μείωση της ετήσιας κατανάλωσης ενέργειας κατά 1.400.000 kWh/yr που θα οδηγήσει και σε μείωση των εκπομπών CO2 κατά 460tn/yr.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2021
Powered by Wisenet