Περιφέρεια Αττικής: Ανεύθυνος συνδικαλισμός από τον ΣΥΠΑ εις βάρος της δημόσιας υγείας
Κοινωνία

Περιφέρεια Αττικής: Ανεύθυνος συνδικαλισμός από τον ΣΥΠΑ εις βάρος της δημόσιας υγείας

Με αφορμή τη σημερινή (12/10) απόφαση του Δικαστηρίου που έκρινε ότι η απεργιακή κινητοποίηση που εξήγγειλε η Ομοσπονδία Συλλόγων Υπαλλήλων Αιρετών Περιφερειών Ελλάδος και αφορά στην αποχή των Εποπτών Δημόσιας Υγείας που υπηρετούν στις διευθύνσεις Υγειονομικού Ελέγχου της Περιφέρειας Αττικής, είναι «παράνομη ως καταχρηστική καθόσον αναμένεται να επιδράσει δυσμενώς στη δημόσια Υγεία και κατ’ επέκταση να βλάψει το κοινωνικό σύνολο…» η περιφερειακή αρχή Αττικής επισημαίνει τα εξής:

Σε μια περίοδο που απαιτείται περισσότερο από ποτέ άλλοτε υπευθυνότητα και λογική, ιδιαίτερα όταν οι πολίτες και οι επιχειρήσεις της Αττικής δοκιμάζονται από τις συνέπειες της πανδημίας, το προεδρείο του Συλλόγου Υπαλλήλων της Περιφέρειας Αττικής επιμένει να λειτουργεί παράλογα. 

Χρησιμοποιεί τους επόπτες υγείας και τα πραγματικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην άσκηση των υπηρεσιακών τους καθηκόντων ως εργαλείο άσκησης μικροπολιτικής. Ασκεί ανεύθυνο συνδικαλισμό και αμφισβητεί επιλεκτικά τις αποφάσεις της δικαιοσύνης 

Η διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής δεν θα τους ακολουθήσει στον θεσμικό τους κατήφορο. 

Θα ασκήσουμε κάθε νόμιμο δικαίωμά μας για να προστατεύσουμε τη δημόσια υγεία. Και θα δώσουμε την πολιτική μάχη για να διεκδικήσουμε περισσότερο προσωπικό για τις υπηρεσίες μας και καλύτερες συνθήκες απασχόλησης για τους εργαζόμενους στην Περιφέρεια.

Δεν επιθυμούμε το δύσκολο έργο όλων μας να μεταφέρεται στις αίθουσες των δικαστηρίων, ούτε πρόκειται ποτέ να πανηγυρίσουμε για αποφάσεις της δικαιοσύνης που μας δικαιώνουν. 

Με τους εργαζόμενους επόπτες δημόσιας υγείας είμαστε σύμμαχοι, τιμούμε την εργασία τους και αναγνωρίζουμε την προσφορά  τους. Και είμαστε βέβαιοι ότι θα επιδείξουν υπευθυνότητα προσερχόμενοι κανονικά στα καθήκοντά τους, όχι γιατί η δικαιοσύνη έκρινε παράνομη την κινητοποίησή τους και απαγόρευσε την πραγματοποίησή της, αλλά γιατί αντιλαμβάνονται περισσότερο από οποιονδήποτε άλλον την κρισιμότητα των στιγμών.   

Μαζί και όχι απέναντι στους πολίτες, εργαζόμαστε για μια Αττική πρότυπο υγιούς Περιφέρειας.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet