Περιφέρεια Αττικής: Κάποιοι λαϊκίζουν ακόμη και όταν τιμούμε τους εργαζόμενους
Κοινωνία

Περιφέρεια Αττικής: Κάποιοι λαϊκίζουν ακόμη και όταν τιμούμε τους εργαζόμενους

«Λυπούμαστε που κάποιοι αντί να ασχοληθούν με την πραγματική αλλαγή που έχει συντελεστεί στην Περιφέρεια Αττικής, η οποία από την 1η Ιανουαρίου έχει εγκεκριμένο προϋπολογισμό και έχει επικεντρωθεί στην άμεση εκτέλεση έργων με αναπτυξιακό πρόσημο με στόχο την αύξηση της απορροφητικότητας, λαϊκίζουν» αναφέρει η Περιφέρεια Αττικής, απαντώντας στα σχόλια που είδαν το φως της δημοσιότητας σχετικά με το κόστος της εκδήλωσης για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας.

Στη σχετική ανακοίνωσή της, η Περιφέρεια απαντά ότι «σε συνθήκες απόλυτης διαφάνειας και νομιμότητας» και με ομόφωνη απόφασή της, η διαπαραταξιακή Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Αττικής ενέκρινε τη διάθεση πίστωσης για την πραγματοποίηση εκδήλωσης προς τιμήν των άνω των 1.800 εργαζομένων, καθώς και των παιδιών τους. Επίσης, διευκρινίζει ότι το κόστος δεν ήταν 12.000 ευρώ, «όπως ψευδώς αναφέρεται», αλλά 10.800 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ.

Ακόμη, τονίζει ότι η εκδήλωση αυτή ήταν  γιορτή για όλους τους εργαζομένους και διοργανώθηκε σε συνεργασία μαζί τους. «Δεν ήταν “η πίτα του Πατούλη”, όπως κάποια μέσα αναπαραγάγουν αναληθώς», προσθέτει η ανακοίνωση. 

Η Περιφέρεια διευκρινίζει επίσης ότι το ποσό που διατέθηκε αφορούσε το σύνολο της εκδήλωσης, από την ενοικίαση του χώρου και το «κέτερινγκ», μέχρι και το προσωπικό που απασχολήθηκε για τη διασκέδαση των μικρών παιδιών. Στην ίδια εκδήλωση μοιράστηκαν πάνω από 1.000 δώρα στους μικρούς φίλους, τα οποία ήταν χορηγία γνωστής εταιρείας παιχνιδιών. 

«Επρόκειτο, λοιπόν, για μια ελάχιστη πράξη αναγνώρισης της καθημερινής προσπάθειας που καταβάλλουν οι άνθρωποί μας για να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες  χιλιάδων πολιτών της Αττικής, αλλά και να καταστήσουν τη μεγαλύτερη Περιφέρεια της χώρας, Περιφέρεια ανθρωπιάς κι αλληλεγγύης, τόπο φιλικό στις επενδύσεις, στην επιχειρηματικότητα, στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και τη βελτίωση των εισοδημάτων των κατοίκων της» τονίζεται στην ανακοίνωση, η οποία συνεχίζει ως εξής:

«Η αυτονόητη υποχρέωσή μας να αναγνωρίσουμε έμπρακτα τη δουλειά των ανθρώπων μας δεν μπορεί να ακυρωθεί, ούτε να αμαυρωθεί, από κακόβουλα σχόλια και δημοσιεύματα. Ο φθηνός λαϊκισμός δεν θα περάσει. Την ίδια εκδήλωση θα την πραγματοποιήσουμε ξανά, κόντρα στη μίζερη και λαϊκίστικη λογική των όψιμων και κομματικά κατευθυνόμενων επικριτών μας». 

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet