Περιφέρεια Αττικής: Κανονικά θα λειτουργήσουν αύριο τα σχολεία στα Κύθηρα
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Περιφέρεια Αττικής: Κανονικά θα λειτουργήσουν αύριο τα σχολεία στα Κύθηρα

Ολοκληρώθηκε από το κλιμάκιο της Περιφέρειας Αττικής η πρώτη έκθεση αυτοψίας στα δημόσια κτήρια και στα σχολεία στα Κύθηρα, μετά τον πρωινό σεισμό. Σύμφωνα με σχετική γραπτή αναφορά του κλιμακίου των τεσσάρων μηχανικών της Περιφέρειας, που διενήργησε ελέγχους με εντολή του περιφερειάρχη και υπό τον συντονισμό της αντιπεριφερειάρχη Νήσων, Β. Θεοδωρακοπούλου-Μπόγρη, «δεν διαπιστώθηκαν σοβαρές βλάβες» στα σχολικά κτήρια.

Όπως υπογραμμίζεται χαρακτηριστικά, «επιβάλλεται η άμεση αποκατάσταση των ζημιών», ωστόσο «δεν προτείνεται η διακοπή της λειτουργίας των σχολικών κτηρίων, διότι οι βλάβες που καταγράφηκαν είναι ήσσονος σημασίας». Τα βασικά προβλήματα εντοπίζονται στον εξωτερικό χώρο του Γυμνασίου – Λυκείου της Χώρας των Κυθήρων και σε αίθουσα του Δημοτικού Σχολείου της Χώρας, η οποία όμως ήταν εκτός λειτουργίας λόγω ζημιών από παλαιότερο σεισμό». Οι αυτοψίες θα συνεχιστούν και αύριο σε γέφυρες και κτηριακές υποδομές.

Ο περιφερειάρχης Γ. Πατούλης βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τον δήμαρχο  Κυθήρων, Ε. Χαρχαλάκη, προκειμένου να διευθετηθούν τα όποια προβλήματα έχουν παρουσιαστεί. Προκειμένου να αποκατασταθούν οι βλάβες που έχουν εντοπιστεί στα σχολεία συμφωνήθηκε να εγκριθεί ένα ειδικό κονδύλι που προορίζεται για την αποκατάσταση ζημιών από φυσικές καταστροφές.

«Πρωταρχικός στόχος μας η ασφάλεια των πολιτών και η άμεση αποκατάσταση των ζημιών. Είμαστε σε συνεχή επικοινωνία και συντονισμό ενεργειών με τον Δήμο και τις αρμόδιες αρχές και παρεμβαίνουμε όπου κριθεί αναγκαίο», δήλωσε ο περιφερειάρχης.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2022
Powered by Wisenet