Περιφέρεια Αττικής: Ξεκινά το έργο εκσυγχρονισμού του πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής στον Άλιμο
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Περιφέρεια Αττικής: Ξεκινά το έργο εκσυγχρονισμού του πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής στον Άλιμο

Την πλήρη ανακαίνιση και εκσυγχρονισμό του πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής του Δήμου Αλίμου, έργο συνολικού προϋπολογισμού που ανέρχεται στις 278.792,04 ευρώ, συγχρηματοδοτεί η Περιφέρεια Αττικής, στο πλαίσιο της προγραμματικής σύμβασης που υπέγραψε ο περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης με τον δήμαρχο Αλίμου Ανδρέα Κονδύλη.

Παρόντες στην υπογραφή της σύμβασης ήταν επίσης, η αντιπεριφερειάρχης Νότιου Τομέα Δ. Νάνου, ο προϊστάμενος Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Αλ. Καλογερόπουλος και η δ/ντρια Αναπτυξιακού Προγραμματισμού της Περιφέρειας Μ. Μίσκα. Η Περιφέρεια Αττικής θα χρηματοδοτήσει το έργο με το ποσό των 245.500,00 ευρώ και το υπόλοιπο ποσό των 33.292,04 ευρώ θα καλυφθεί από πόρους του Δήμου Αλίμου.

Ο περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης με αφορμή την υπογραφή της Σύμβασης που προβλέπει την αναβάθμιση του πάρκου κυκλοφοριακής αγωγής επισήμανε: «Η Περιφέρεια Αττικής με συνεχείς δράσεις και έργα υποδομής, βάζει ψηλά τον πήχη της οδικής ασφάλειας και της προστασίας οδηγών και πεζών. Με τον εκσυγχρονισμό του πάρκου κυκλοφοριακής αγωγής, παραδίδουμε έναν χώρο, όπου τα παιδιά μας θα μαθαίνουν τους κανόνες οδικής ασφάλειας, ώστε στο μέλλον, να αποκτήσουν καλύτερες κυκλοφοριακές συνήθειες και φιλική οδική συμπεριφορά».

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Αλίμου αφού ευχαρίστησε τον περιφερειάρχη για τη συμβολή του στη προσπάθεια αναβάθμισης του πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής, αναφέρθηκε στην επίλυση του ζητήματος της οριοθέτησης του ρέματος της Πικροδάφνης, υπογραμμίζοντας ότι οι συντονισμένες ενέργειες του Γ. Πατούλη οδήγησαν, μετά από δεκαοχτώ χρόνια αναμονής και καθυστερήσεων, σε μία κομβικής και ιστορικής σημασίας απόφαση. Από την πλευρά του, ο κ. Πατούλης, ευχαρίστησε τον δήμαρχο για τη συνεργασία και εξήρε το καλό έργο που γίνεται σε τομείς, όπως η συστηματική αποψίλωση σε ρέματα ευθύνης του για την πυροπροστασία.

Το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής

Όπως αναφέρει η περιφερειακή αρχή, το πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής λειτουργεί πλέον των 20 ετών και ως εκ τούτου έχει επέλθει φθορά στην ποιότητα της ασφάλτου, καθώς και στον εξοπλισμό (πινακίδες, καθιστικά κλπ.) ενώ δεν υφίσταται ο απαραίτητος εξοπλισμός για την πλήρη λειτουργία του. Επιπρόσθετα, πρόκειται να αντικατασταθούν τα υφιστάμενα φωτιστικά σώματα που δεν λειτουργούν λόγω παλαιότητας με νέας τεχνολογίας led, από τα οποία θα προκύψει και σημαντική εξοικονόμηση ενέργειας.

Στις εργασίες που θα υλοποιηθούν περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων:

  • Διαμόρφωση χώρου παιδικής χαράς εντός του πάρκου σε σαφώς οριοθετημένο χώρο.
  • Προμήθεια ποδοκίνητων οχημάτων.
  • Διαμόρφωση εσοχών στάθμευσης οδού Ρόδων με χτενιστό σκυρόδεμα, ώστε να διαμορφωθούν και θέσεις για ΑΜΕΑ .Επί της οδού Ρόδων πρόκειται να διαμορφωθεί στο υφιστάμενο πλάτος του πεζοδρομίου, όδευση τυφλών με ράμπες στις διασταυρώσεις, ώστε το πάρκο να είναι πλήρως προσβάσιμο από ΑΜΕΑ εντός και στα γύρω πεζοδρόμια.
  • Διαμόρφωση οδού Ζαππείου Παρθεναγωγείου σε πεζόδρομο.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2022
Powered by Wisenet