Περιφέρεια Αττικής: «Πράσινο φως» για δρομολόγηση κρίσιμων έργων οδοποιίας στον Δήμο Τροιζηνίας-Μεθάνων
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Περιφέρεια Αττικής: «Πράσινο φως» για δρομολόγηση κρίσιμων έργων οδοποιίας στον Δήμο Τροιζηνίας-Μεθάνων

Ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης και ο δήμαρχος Τροιζηνίας-Μεθάνων, Σ. Πολλάλης, υπέγραψαν Προγραμματική Σύμβαση για την εκπόνηση μελέτης οδοποιίας στη θέση Μεγάλο Ποτάμι, με χρηματοδότηση της Περιφέρειας, προϋπολογισμού περίπου 70.000 ευρώ, όπως ενημερώνει η περιφερειακή αρχή.

Κατά την υπογραφή της σύμβασης στα γραφεία της Περιφέρειας, παρούσα ήταν και η αντιπεριφερειάρχης Νήσων, Β. Θεοδωρακοπούλου-Μπόγρη.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, το υπό μελέτη έργο στοχεύει στη σύνδεση του Κέντρου Υγείας και του Σχολείου του Γαλατά με το επαρχιακό οδικό δίκτυο. Η πρόσβαση αυτών των κοινωνικών δομών γίνεται σήμερα για τους κατοίκους του Γαλατά μέσω μιας λωρίδας κυκλοφορίας μιας κατεύθυνσης και για του κατοίκους του συνόλου του οικισμού της περιοχής από δημοτική οδό που διέρχεται από την Ιρλανδική Διάβαση. Ως εκ τούτου καθίσταται απολύτως απαραίτητη η δημιουργία εναλλακτικής οδικής σύνδεσης.

Η διοίκηση επισημαίνει πως ως αφετηρία της χάραξης ορίζεται η δημοτική οδός μεταξύ του σχολείου και του Κέντρου Υγείας του Γαλατά.

Ο δήμαρχος Τροιζηνίας-Μεθάνων ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον περιφερειάρχη για τη χρηματοδότηση της μελέτης, επισημαίνοντας πως ο Δήμος έχει μεγάλη ανάγκη για οδικά έργα με στόχο την καλύτερη και ασφαλέστερη λειτουργία της περιοχής, ενώ ζήτησε τη στήριξη της Περιφέρειας και για την υλοποίηση παρεμβάσεων στα αντλιοστάσια, τα οποία, όπως ανέφερε, αντιμετωπίζουν σοβαρά λειτουργικά προβλήματα.

Από την πλευρά του, ο κ. Πατούλης δήλωσε:

«Μας ενδιαφέρει να στηρίζουμε έμπρακτα, ισότιμα, όλους τους Δήμους της Αττικής και επενδύουμε προς αυτή την κατεύθυνση. Σ΄αυτό το πλαίσιο η ανάπτυξη Δήμων που “διψούν” για κρίσιμες υποδομές όπως είναι ο Δήμος Τροιζηνίας-Μεθάνων είναι προτεραιότητά μας. Έχουμε ακόμα πολλά να κάνουμε. Θα συνεχίσουμε να τους στηρίζουμε με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2021
Powered by Wisenet