Περιφέρεια Αττικής προς Ρ. Δούρου: Δεν είναι στις προθέσεις της διοίκησης το κλείσιμο του εργοταξίου του Καπανδριτίου
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Περιφέρεια Αττικής προς Ρ. Δούρου: Δεν είναι στις προθέσεις της διοίκησης το κλείσιμο του εργοταξίου του Καπανδριτίου

Με αφορμή ερώτημα που απέστειλε στη διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής η επικεφαλής της παράταξης Δύναμη Ζωής, Ρένα Δούρου, σχετικά με τη λειτουργία του εργοταξίου της Περιφέρειας στο Καπανδρίτι, η περιφερειακή αρχή γνωστοποιεί τα εξής:

  1. Δεν είναι στις προθέσεις της σημερινής διοίκησης της Περιφέρειας Αττικής το κλείσιμο του εργοταξίου του Καπανδριτίου.
  2. Ξεκαθαρίζουμε ότι η κύρια χρήση του εν λόγω εργοταξίου είναι αποχιονιστικός σταθμός. Στον χώρο βρίσκονται αρκετά αποχιονιστικά μηχανήματα και αποθήκη άλατος, τα οποία χρησιμεύουν κατά τη χειμερινή περίοδο. Η κ. Δούρου θα έπρεπε να γνωρίζει ότι τον Σεπτέμβριο του 2019 παραδόθηκε στη νέα διοίκηση ένας χώρος με σοβαρά ζητήματα, αφού οι κτηριακές υποδομές ήταν πλημμελώς συντηρημένες, υπήρχαν ακινητοποιημένα οχήματα που δεν είχαν απομακρυνθεί, υλικά που δεν είχαν δοθεί προς ανακύκλωση, ενώ και η καθαριότητα των χώρων ήταν αμελημένη. Επιπλέον, ο χώρος δεν φυλασσόταν με σύγχρονο σύστημα ασφαλείας αφού δεν υπήρχε εγκατεστημένο και εν λειτουργία ούτε σύστημα καμερών παρακολούθησης, ούτε σύστημα συναγερμού.
  3. Κατά τη θερινή περίοδο κατά την οποία η λειτουργία του σταθμού είναι περιστασιακή, εννέα εργαζόμενοι παραμένουν εκεί σε 24ωρες βάρδιες εκτελώντας κυρίως έργο φύλαξης. Μόνον κατόπιν συμβάντος στο οδικό δίκτυο οι εργαζόμενοι που βρίσκονται εκεί συνδράμουν ποικιλοτρόπως, π.χ. απομακρύνοντας αντικείμενα από το οδόστρωμα, κλείνοντας πρόχειρα λακκούβες, εκτελώντας έργο διαγράμμισης τοπικά κοκ). Ορισμένοι από τους συγκεκριμένους εργαζόμενους είναι, μάλιστα, εξειδικευμένοι τεχνίτες με μεγάλη εμπειρία, άρα η μη πλήρης αξιοποίησή τους για τις ανάγκες της ομαλής λειτουργίας κρίσιμης σημασίας υπηρεσιών της Περιφέρειας, αποτελεί λανθασμένη επιλογή και «περιττή πολυτέλεια», σε περίοδο μάλιστα που η Περιφέρεια λειτουργεί χωρίς να διαθέτει το απαραίτητο προσωπικό.
  4. Με εντολή του περιφερειάρχη Γιώργου Πατούλη και με στόχο την αντιμετώπιση του προβλήματος που δημιουργεί η υποστελέχωση των υπηρεσιών της Περιφέρειας, γίνεται προσπάθεια για ορθολογική κατανομή του προσωπικού με βάση τις αυξημένες υπηρεσιακές ανάγκες. Στο πλαίσιο αυτό, η νέα διεύθυνση της ΔΙΔΙΜΥ (Διεύθυνση Διαχείρισης Μητροπολιτικών Υποδομών), υπό την εποπτεία της εντεταλμένης συμβούλου Τεχνικών Έργων, Ευρώπης Κοσμίδη, προχωρά στη βελτιστοποίηση της κατανομής του διαθέσιμου προσωπικού αλλά και των ακολουθουμένων διαδικασιών, προκειμένου οι εργασίες συντήρησης των υποδομών των οδών αρμοδιότητας της Περιφέρειας Αττικής να εκτελούνται αποτελεσματικότερα και ταχύτερα προς όφελος των πολιτών και ειδικότερα των χρηστών του οδικού δικτύου αρμοδιότητας και ευθύνης της Περιφέρειας Αττικής.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet