Περιφέρεια Αττικής: Προχωρά στην εκπόνηση μελετών για περιοχές που επλήγησαν από τις φωτιές
Κοινωνία

Περιφέρεια Αττικής: Προχωρά στην εκπόνηση μελετών για περιοχές που επλήγησαν από τις φωτιές

Άνοιξε ο δρόμος για την άμεση εκπόνηση μελετών και την εκτέλεση έργων ορεινής υδρονομίας από την Περιφέρεια Αττικής στις περιοχές Γερανείων, Βιλίων και της Βαρυμπόμπης, Αφιδνών και Κρυονερίου αντίστοιχα, μετά τη σημερινή (12/5) υπογραφή των σχετικών τριών Προγραμματικών Συμβάσεων από τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κ. Σκρέκα και τον περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη.

Επισημαίνεται από την περιφερειακή αρχή πως το ποσό των 5 εκατ. ευρώ για τη χρηματοδότηση των μελετών από την πλευρά του υπ. Εσωτερικών έχει ήδη διασφαλιστεί από την Περιφέρεια Αττικής. Το εκτιμώμενο κόστος των απαιτούμενων έργων στα ανάντη των Ορεινών Όγκων, σύμφωνα και με το Γενικό Σχέδιο που έχει εκπονήσει η Περιφέρεια για την αντιμετώπιση των πλημμυρικών κινδύνων, ανέρχεται στα 30 εκατ. ευρώ, ποσό που θα εξασφαλιστεί από πόρους του υπ. Εσωτερικών.

Μετά και την υπογραφή των σχετικών Προγραμματικών Συμβάσεων, οι αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας, κατόπιν σχετικής εντολής του περιφερειάρχη Γ. Πατούλη, αναμένεται να προχωρήσουν άμεσα τη διαδικασία της δημοπράτησης των μελετών για την αποκατάσταση των πληγεισών περιοχών.

Διαβάστε την ανακοίνωση της περιφερειακής αρχής

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet