Περιφερειάρχης Αττικής και δήμαρχος έκοψαν την κορδέλα στο Συμβουλευτικό Κέντρο για την Άνοια στον Δήμο Φυλής
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Περιφερειάρχης Αττικής και δήμαρχος έκοψαν την κορδέλα στο Συμβουλευτικό Κέντρο για την Άνοια στον Δήμο Φυλής

Μια νέα σημαντική κοινωνική δομή στήριξης των δημοτών, το Συμβουλευτικό Κέντρο για την Άνοια, εγκαινίασαν το πρωί της Παρασκευής 13 Δεκεμβρίου, από κοινού, ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης και ο δήμαρχος Φυλής, Χρήστος Παππούς, παρουσία αιρετών, εργαζομένων και αρκετού κόσμου.

Ο Χρήστος Παππούς στον χαιρετισμό του υπογράμμισε ότι με τη νέα κοινωνική δομή ο Δήμος Φυλής κάνει «ακόμη ένα βήμα μπροστά» και επεκτείνει τα κοινωνικά του προγράμματα. «Εγκαινιάζουμε σήμερα τον Συμβουλευτικό Σταθμό για την Άνοια. Πέρα από τα μεγάλα έργα που είναι σε εξέλιξη, πέρα από τα μεγάλα έργα που ετοιμάζουμε με τον κ. περιφερειάρχη, έχουμε ως στόχο να είμαστε πρότυπος Δήμος και στα κοινωνικά ζητήματα» υπογράμμισε ο δήμαρχος Φυλής, που δήλωσε ανοιχτός στη στήριξη κάθε προγράμματος που έχει ως επίκεντρο τον άνθρωπο και τη βελτίωση της καθημερινότητάς του.

Απευθυνόμενος στον περιφερειάρχη Αττικής, αφού τον καλωσόρισε και τον ενημέρωσε για τις κοινωνικές δομές που λειτουργούν στον Δήμο, υπογράμμισε ότι ο Δήμος Φυλής βασίζει πολλά στη στήριξη της Περιφέρειας και πρόσθεσε: «Είμαι σίγουρος, αφού σε έχω δίπλα μου, ότι θα προχωρήσουμε όσα έχουμε από κοινού συντονίσει. Καλώς όρισες στην πόλη μας ως φίλος. Καλώς όρισες στην πόλη μας ως περιφερειάρχης. Είσαι πάντα ευπρόσδεκτος στη Φυλή, γιατί στηριζόμαστε σε σένα και είμαι σίγουρος ότι θα τα καταφέρουμε μαζί σε ό,τι έχουμε προγραμματίσει».

Από την πλευρά του, ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, ανέφερε στον χαιρετισμό του «ότι κάθε πολίτης της Αττικής χρωστάει στη Φυλή». Ο κ. Πατούλης ανακοίνωσε, κατά την ομιλία του στον Δήμο, ότι πόροι ύψους 37 εκατ. ευρώ θα διατεθούν εκ της Περιφέρειας για να συνδράμουν σε ανάγκες του Δήμου στο πλαίσιο του γενικότερου προϋπολογισμού. Αναφερόμενος στο Συμβουλευτικό Κέντρο, είπε ότι «σήμερα εγκαινιάζουμε το κέντρο για την Άνοια, μια νόσο που δεν πρέπει να έχουν οι πολιτικοί. Δεν πρέπει να ξεχνούν -και εμείς δεν ξεχνάμε- αυτά που υποσχόμαστε».

«Με τον Χρήστο Παππού μάς συνδέουν κοινές αυτοδιοικητικές προσπάθειες και οι δύο αγαπάμε τις πόλεις μας και τους πολίτες μας» τόνισε ο περιφερειάρχης, ο οποίος χαρακτήρισε επιδημία που είναι υπαρκτή σε μεγάλο αριθμό οικογενειών τη νόσο του Alzheimer. «Πρέπει να μεριμνήσουμε να προλάβουμε, μέσα από την πολιτική της πρόληψης, οτιδήποτε αφορά τον πολίτη και να δημιουργήσουμε την Περιφέρεια της υγείας και της ευεξίας για τους πολίτες. Η Αυτοδιοίκηση, μέσα από το Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων, δημιούργησε μια απάντηση -που προφανώς στηρίζει η Περιφέρεια- στις ενέργειες για πρόληψη σημαντικών νοσημάτων», υπογράμμισε ο κ. Πατούλης.

Την επικίνδυνη αύξηση των κρουσμάτων, αλλά και την ανοδική τάση εμφάνισης της νόσου, ανέλυσε η δρ. Παρασκευή Σακκά, πρόεδρος της Εταιρείας Alzheimer, παρουσιάζοντας παράλληλα, στην εισήγησή της, και πλούσιο οπτικό υλικό. Η Δρ. Π. Σακκά ευχαρίστησε τον κ. Πατούλη που, μέσα από το Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων, συνέβαλλε καθοριστικά για τη δημιουργία κέντρων αντιμετώπισης της νόσου, αλλά και τον δήμαρχο Φυλής για τη δημιουργία του κέντρου στα Άνω Λιόσια.

Αμέσως μετά τους χαιρετισμούς, που έγιναν στο κτήριο του Δημοτικού Ωδείου Φυλής, επίσημοι, αιρετοί και κόσμος μετέβησαν στην Κοινωνική Υπηρεσία όπου έγινε η τελετή των εγκαινίων της νέας δομής. Τον αγιασμό τέλεσε ο πατέρας Τίτος. Εν συνεχεία, ο περιφερειάρχης Αττικής ξεναγήθηκε από τον Χρήστο Παππού στο κτήριο που στεγάζει το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι».

Ακολουθούν σχετικά βίντεο:

Χαιρετισμός Περιφερειάρχη Γιώργου Πατούλη

Χαιρετισμός Δημάρχου Φυλής Χρήστου Παππού

Χαιρετισμός Δρ. Παρασκευής Σακκά Προέδρου Εταιρείας Alzheimer

Τελετή Εγκαινίων στο Κέντρο Άνοιας του Δήμου Φυλής

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet