Περιφερειάρχης προς δημάρχους Αττικής: Αποξηλώστε τις αφίσες και επιβάλλετε τα προβλεπόμενα πρόστιμα
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Περιφερειάρχης προς δημάρχους Αττικής: Αποξηλώστε τις αφίσες και επιβάλλετε τα προβλεπόμενα πρόστιμα

Την παρέμβαση των Δήμων και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης της Περιφέρειας Αττικής για την άμεση αποξήλωση των παράνομων αφισών που έχουν τοποθετηθεί σε κεντρικές οδικές αρτηρίες της Αττικής ζητεί με επιστολή του ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης.

Όπως επισημαίνει στο σχετικό κείμενο, είναι αναγκαία η ενεργοποίηση όλων των εμπλεκόμενων φορέων για την εφαρμογή του νόμου για την αποξήλωση των αφισών και την επιβολή των προβλεπόμενων κυρώσεων.

Ο περιφερειάρχης Αττικής τονίζει στην επιστολή του ότι βασική δέσμευσή του προς τους πολίτες της Περιφέρειας Αττικής, ως επικεφαλής του περιφερειακού συνδυασμού Νεά Αρχή για την Αττική, ήταν και οι άμεσες ενέργειες για την αποξήλωση των χιλιάδων παρανόμων διαφημιστικών αφισών, banners και πανό κ.λπ., «τόσο και κυρίως, για την ασφάλεια των συμπολιτών μας, οδηγών και πεζών, όσο και για την προστασία του περιβάλλοντος, από τη βαριά υποβάθμισή του, από τέτοια φαινόμενα».

Ο κ. Πατούλης τονίζει ότι αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, τον Σεπτέμβριο του 2019, αποξηλώθηκαν 3.551 λάβαρα και αφίσες, που είχαν αναρτηθεί σε ιστούς ηλεκτροφωτισμού και φωτεινής σηματοδότησης, επί συνολικού μήκους οδικού δικτύου 275 χιλιομέτρων και έγινε καθαρισμός 3.575 ιστών ηλεκτροφωτισμού και φωτεινής σηματοδότησης, από σχοινιά και ταινίες που είχαν χρησιμοποιηθεί για την ανάρτηση των παράνομων αυτών διαφημιστικών αφισών, λαβάρων κ.λπ.

Στη συνέχεια ο περιφερειάρχης επισημαίνει ότι σήμερα, 20 Φεβρουαρίου 2020, αρμόδιοι υπάλληλοι της Διεύθυνσης Διαχείρισης Μητροπολιτικών Υποδομών, της Περιφέρειας Αττικής, μετά από αυτοψία, διαπίστωσαν έντονο φαινόμενο παράνομης αφισοκόλλησης – αφισορύπανσης, με αφίσες διαστάσεων 1,80×0,80μ, που απεικονίζουν τον πρώην πρωθυπουργό και πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα και διαφημίζουν ομιλία του, το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου και ώρα 18.30, στο χώρο του ΤΑΕ ΚΒΟ ΝΤΟ, στο Π. Φάληρο, οι οποίες έχουν τοποθετηθεί σε ιστούς ηλεκτροφωτισμού, σχεδόν σε όλο το μήκος των οδικών αξόνων του πρωτεύοντος αστικού οδικού δικτύου, ειδικότερα δε και ενδεικτικά:

  • Π. Ράλλη από Στρατόπεδο Ρουφ μέχρι τον Κηφισό,
  • Λ. Αθηνών και Θηβών στη διασταύρωση με τους παράπλευρους της Γέφυρας,
  • Κηφισό και Ιερά Οδό στη διασταύρωση και κάτω από τη Γέφυρα και
  • Κηφισού και Κωνσταντινουπόλεως.

Βασικό αίτημα του περιφερειάρχη στη σχετική επιστολή είναι η «εφαρμογή των όσων προβλέπονται στο άρθρο 9, του ν. 2946/2001 και η άμεση ενέργεια, κατά τις διατάξεις των οικείων κανονισμών καθαριότητας, για την αποξήλωση των προαναφερόμενων αφισών και την επιβολή των οριζομένων στο νόμο κυρώσεων σε βάρος κάθε υπαιτίου».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2022
Powered by Wisenet