Πλησιάζουν τις 40.000 οι κλήσεις στο τηλεφωνικό κέντρο 1110
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Πλησιάζουν τις 40.000 οι κλήσεις στο τηλεφωνικό κέντρο 1110

Πολύ θετική εξακολουθεί να είναι η ανταπόκριση των πολιτών στην πρωτοβουλία που έχει αναλάβει  η Περιφέρεια Αττικής και ο ΙΣΑ να θέσουν σε λειτουργία το τετραψήφιο τηλεφωνικό κέντρο 1110.

Από την πρώτη στιγμή που ενεργοποιήθηκε μέχρι σήμερα οι πολίτες που έχουν απευθυνθεί σε αυτό έφτασαν τους 37.710.

Οι πολίτες, απευθυνόμενοι στο 1110, έχουν τη δυνατότητα, χωρίς καμία χρέωση, να καταγγέλλουν φαινόμενα αισχροκέρδειας, να ζητούν βοήθεια και ενημέρωση για τον κορωνοϊό και να αναφέρουν περιπτώσεις μοναχικών πολιτών που θέλουν υποστήριξη.

Σύμφωνα με τα πρόσφατα στατιστικά, το 40,2% των κλήσεων αφορούσε ιατρικά θέματα αναφορικά με τον κορωνοϊό, το 6,5% οδηγίες για ψυχολογική υποστήριξη, το 49,2% θέματα κοινωνικής παρέμβασης, το 3,7% των πολιτών κατήγγειλε φαινόμενα αισχροκέρδειας και τέλος το 0,4% ανήκει στην νέα κατηγορία «Υποστήριξη φροντιστών ατόμων με άνοια και Alzheimer». Να σημειωθεί ότι το 57% των κλήσεων έγιναν από γυναίκες και το 43% από άνδρες.

Τέλος, οι επικοινωνίες έγιναν στο μεγαλύτερο ποσοστό από τον Νομό Αττικής 88% και αμέσως μετά ακολουθεί η Θεσσαλονίκη με 3%.

Ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, δήλωσε σχετικά με τη μέχρι σήμερα ανταπόκριση των πολιτών στο τηλεφωνικό κέντρο:

«Αξιοποιούμε τα στοιχεία του τηλεφωνικού κέντρου και ενισχύουμε το δίχτυ προστασίας και υποστήριξης των πολιτών. Το 1110 αποτελεί ένα σημαντικό εργαλείο στην προσπάθεια που καταβάλλουμε τόσο στη χαρτογράφηση των αναγκών που υπάρχουν ανά περιοχή, όσο και στον εντοπισμό των φαινομένων αισχροκέρδειας.

»Παράλληλα, δίνουμε τη δυνατότητα στους πολίτες να επικοινωνήσουν με ιατρούς, να ενημερωθούν, να λύσουν απορίες σχετικά με την πανδημία, αλλά και να πάρουν οδηγίες και κατευθύνσεις για ζητήματα που αφορούν στην προφύλαξη από τον κορωνοϊό.

»Στόχος μας είναι κανένας πολίτης να μην είναι μόνος του. Σε αυτή την εθνική μάχη δεν περισσεύει κανείς. Όλοι μαζί θα τη δώσουμε και θα την κερδίσουμε».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet