Ποια είναι η καλύτερη δουλειά για φοιτητές στην Αθήνα;
Φωτογραφία: freepik.com
Κοινωνία

Ποια είναι η καλύτερη δουλειά για φοιτητές στην Αθήνα;


Τα μεγαλύτερα πανεπιστήμια της Ελλάδας βρίσκονται στην Αθήνα, επομένως δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι έχει τον μεγαλύτερο αριθμό φοιτητών. Έτσι, αποτελεί ένα σημείο συνάντησης για φοιτητές από όλη την Ελλάδα, αλλά και από το εξωτερικό.

Για πολλούς νέους, η εξεύρεση μιας θέσης εργασίας μερικής απασχόλησης κατά τη διάρκεια των σπουδών τους στην Αθήνα είναι απαραίτητη για να υποστηρίξουν τις σπουδές τους, να καλύψουν τα καθημερινά τους έξοδα, για να αποκτήσουν εργασιακή εμπειρία ή απλώς για να βοηθήσουν την οικογένειά τους. Μερικά μάλιστα νέα παιδιά επιλέγουν ακόμη και δουλειές πλήρους απασχόλησης για να ανταπεξέλθουν.

Σε αυτό το άρθρο θα δούμε τις καλύτερες ευκαιρίες εργασίας για φοιτητές στην Αθήνα. Οπότε, εάν είσαι φοιτητής ή φοιτήτρια και αναρωτιέσαι τι δουλειά θα μπορούσες να βρεις, βρίσκεσαι στο σωστό μέρος.

Μήπως μπορείς ήδη να βρεις κάτι σχετικό με τον κλάδο σου;

Όσο πιο νωρίς αποκτήσεις εργασιακή εμπειρία πάνω στο αντικείμενό σου, τόσο το καλύτερο. Ανάλογα με το τι σπουδάζεις, μπορείς να αναζητήσεις σχετικές θέσεις εργασίας και να ξεκινήσεις να γνωρίζεις το αντικείμενό σου στην πράξη. Με αυτόν τον τρόπο, όταν τελειώσεις τις σπουδές σου, θα έχεις ήδη προϋπηρεσία και θα μπορέσεις να προχωρήσεις δυναμικά την καριέρα σου.

Σκέψου το ενδεχόμενο να αναζητήσεις δουλειά στον τουριστικό κλάδο

Τώρα, σε περίπτωση που δεν μπορείς να βρεις εύκολα μια δουλειά στο αντικείμενο που έχεις επιλέξει, μια καλή ιδέα θα ήταν να στραφείς προς τον κλάδο του τουρισμού, αφού πολλοί φοιτητές τον επιλέγουν για περιστασιακή εργασία.

Ο τουρισμός είναι μία από τις σημαντικότερες βιομηχανίες της Ελλάδας. Ιδιαίτερα στην Αθήνα καταφτάνουν κάθε χρόνο εκατομμύρια τουρίστες, που θέλουν να δουν από κοντά την Ακρόπολη, τα μουσεία και να γευτούν την ελληνική κουζίνα και τον πολιτισμό. Επομένως, υπάρχει μεγάλη ζήτηση προσωπικού σε επιχειρήσεις που σχετίζονται άμεσα ή έμμεσα με την τουριστική βιομηχανία.

Η εργασία στον τουριστικό κλάδο μπορεί να αποτελέσει μια εξαιρετική ευκαιρία για φοιτητές που θέλουν να κερδίσουν επιπλέον εισόδημα και να αποκτήσουν πολύτιμη εργασιακή εμπειρία. Ορισμένες από τις καλύτερες ευκαιρίες μερικής απασχόλησης στον τουριστικό κλάδο περιλαμβάνουν την εργασία σε ξενοδοχεία, στον επισιτιστικό κλάδο, αλλά και σε διάφορα καταστήματα τουριστικού ενδιαφέροντος.

Αυτές οι θέσεις εργασίας απαιτούν συνήθως καλές επικοινωνιακές δεξιότητες, θετική στάση και ικανότητα να εργάζεστε καλά υπό πίεση. Όσοι φοιτητές μιλούν πολλές ξένες γλώσσες μπορεί να έχουν πλεονέκτημα σε αυτούς τους ρόλους, καθώς μπορούν να επικοινωνούν αποτελεσματικότερα με ένα ευρύτερο φάσμα πελατών.

Άλλοι δημοφιλείς κλάδοι για απασχόληση φοιτητών

Εκτός από την τουριστική βιομηχανία, υπάρχουν πολλές άλλες ευκαιρίες απασχόλησης για φοιτητές στην Αθήνα. Ακολουθούν μερικές από τις πιο δημοφιλείς επιλογές.

Λιανικό εμπόριο

Πολλά καταστήματα και καταστήματα στην Αθήνα προσλαμβάνουν εργαζόμενους μερικής ή πλήρους απασχόλησης για να εργαστούν ως βοηθοί πωλήσεων, ταμίες και αποθηκάριοι. Αυτές οι θέσεις εργασίας απαιτούν συνήθως καλές επικοινωνιακές δεξιότητες, θετική στάση και ικανότητα ομαδικής εργασίας.

Διδασκαλία

Οι φοιτητές που διακρίνονται σε ένα συγκεκριμένο μάθημα ή έχουν μια ειδική δεξιότητα μπορούν να προσφέρουν υπηρεσίες διδασκαλίας σε άλλους φοιτητές ή σε μαθητές στην Αθήνα. Αυτός μπορεί να είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να κερδίσετε επιπλέον εισόδημα, βοηθώντας παράλληλα άλλους φοιτητές να επιτύχουν ακαδημαϊκά.

Επισιτιστικός κλάδος

Η Αθήνα διαθέτει πολλά εστιατόρια, καφετέριες και μπαρ που προσλαμβάνουν προσωπικό για να εργαστεί ως σερβιτόρος/α, barman/barwoman ή βοηθός κουζίνας. Αυτές οι θέσεις εργασίας απαιτούν συνήθως καλές επικοινωνιακές δεξιότητες, συνεργατικότητα και την ικανότητα να εργάζεστε καλά σε ένα περιβάλλον με γρήγορους ρυθμούς.

Στελέχωση εκδηλώσεων

Η Αθήνα φιλοξενεί πολλές εκδηλώσεις καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, από μουσικά φεστιβάλ μέχρι αθλητικές εκδηλώσεις και συνέδρια. Αυτές οι εκδηλώσεις συχνά απαιτούν προσωπικό που να εργάζεται ως ταξιθέτες εισιτηρίων ή προσωπικό ασφαλείας. Οι φοιτητές που ενδιαφέρονται να εργαστούν σε αυτόν τον κλάδο θα πρέπει να είναι προετοιμασμένοι να εργάζονται πολλές ώρες και να ανταπεξέρχονται καλά υπό πίεση.

Ελεύθερη εργασία

Οι φοιτητές που έχουν περιζήτητες δεξιότητες σε τομείς όπως ο σχεδιασμός γραφικών, η ανάπτυξη ιστοσελίδων ή η συγγραφή μπορούν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους ως ελεύθεροι επαγγελματίες. Αυτός μπορεί να είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να κερδίσουν επιπλέον εισόδημα και παράλληλα να δημιουργήσουν ένα portfolio που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να εξασφαλίσουν μελλοντικές ευκαιρίες απασχόλησης.

Προετοιμασία και συμβουλές για την υποβολή αιτήσεων

Όταν πρόκειται να κάνετε αίτηση για θέσεις εργασίας στην Αθήνα, υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορούν να κάνουν οι φοιτητές για να βελτιώσουν τις πιθανότητες επιτυχίας τους. Ακολουθούν ορισμένες συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να ξεκινήσετε:

  • Ενημερώστε το βιογραφικό σας: Βεβαιωθείτε ότι το βιογραφικό σας σημείωμα είναι ενημερωμένο και αναδεικνύει τις δεξιότητες και την εμπειρία σας που σχετίζονται με τη θέση εργασίας για την οποία κάνετε αίτηση. Μην ξεχάσετε να δώστε ιδιαίτερη έμφαση στις ξένες γλώσσες στο CV σας, εφόσον αναζητάτε εργασία στον τουριστικό κλάδο.
  • Προετοιμάστε μια συνοδευτική επιστολή: Μια καλά συνταγμένη συνοδευτική επιστολή μπορεί να κάνει σημαντική διαφορά στη διαδικασία υποβολής αιτήσεων εργασίας. Χρησιμοποιήστε την για να τονίσετε τις δεξιότητες και την εμπειρία σας και να εξηγήσετε γιατί είστε ο καταλληλότερος/η γι’ αυτή τη θέση εργασίας.
  • Δικτυωθείτε: Επικοινωνήστε με τις προσωπικές και επαγγελματικές σας επαφές για να δείτε αν γνωρίζουν για τυχόν ευκαιρίες απασχόλησης.
  • Ψάξτε σε ιστοσελίδες εύρεσης εργασίας: Πολλές ευκαιρίες εργασίας στην Αθήνα δημοσιεύονται σε ιστοσελίδες εύρεσης εργασίας, όπως το Indeed, το Monster ή το LinkedIn.
  • Κάντε αίτηση νωρίς: Οι θέσεις εργασίας στην Αθήνα έχουν μεγάλο ανταγωνισμό, επομένως είναι σημαντικό να υποβάλετε αίτηση το συντομότερο δυνατό για να αυξήσετε τις πιθανότητες επιτυχίας σας.

Συμπερασματικά, η Αθήνα προσφέρει πολλές ευκαιρίες απασχόλησης για φοιτητές, τόσο στον τουριστικό κλάδο όσο και σε άλλους τομείς. Με την ανάπτυξη των δεξιοτήτων τους, την απόκτηση σχετικής εμπειρίας και τη δικτύωση με πιθανούς εργοδότες, οι φοιτητές μπορούν να αυξήσουν τις πιθανότητές τους να βρουν μια θέση εργασίας που ταιριάζει στα ενδιαφέροντα και τους στόχους τους.

Είτε επιλέξουν να εργαστούν στην τουριστική βιομηχανία είτε σε άλλο τομέα, οι φοιτητές που θα εκμεταλλευτούν αυτές τις ευκαιρίες θα αποκτήσουν πολύτιμη εργασιακή εμπειρία, θα φτιάξουν το βιογραφικό τους και θα αναπτύξουν σημαντικές δεξιότητες που θα τους χρησιμεύσουν σε όλη τη διάρκεια της καριέρας τους.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet