«Πράσινο φως» από Περιφέρεια για έργα ενεργειακής αναβάθμισης στον Δήμο Αχαρνών
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

«Πράσινο φως» από Περιφέρεια για έργα ενεργειακής αναβάθμισης στον Δήμο Αχαρνών

Ο περιφερειάρχης Αττικής, Γ. Πατούλης, υπέγραψε την πράξη για την υλοποίηση έργων βελτίωσης της ενεργειακής αποδοτικότητας στα κτήρια  του δημαρχείου, στον Δήμο Αχαρνών, προϋπολογισμού 1 εκατ. ευρώ, παρουσία του δημάρχου Αχαρνών, Σ. Βρεττού.

Στη συνάντηση, με αφορμή την υπογραφή, συμμετείχαν επίσης  ο προϊστάμενος της Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας, Δ. Δρόσης και ο διευθυντής Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας, Α. Καλογερόπουλος.  

Ειδικότερα, το έργο προβλέπει, μεταξύ άλλων, επεμβάσεις που σχετίζονται με την καλύτερη θερμομόνωση των κτηρίων, αντικατάσταση φωτισμού και πεπαλαιωμένων κουφωμάτων, την ενεργειακή αναβάθμιση του κελύφους των κτηρίων, αλλά και την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων.

Στόχος είναι  η μείωση της ετήσιας κατανάλωσης πρωτογενούς ενέργειας των κτηρίων και η μείωση των εκπομπών αερίων θερμοκηπίου.

Οι παρεμβάσεις γίνονται στο πλαίσιο του Άξονα Προτεραιότητας «Προώθηση της ενεργειακής απόδοσης της χρήσης ΑΠΕ και της Συμπαραγωγής και προώθηση Χαμηλών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα στις Αστικές Περιοχές» του Ε.Π. «Αττική». Η πράξη συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ).

Να σημειωθεί ότι μέχρι σήμερα, στο πλαίσιο της πρόσκλησης ΑΤΤ088 της ΕΥΔΕΠ Περιφέρειας Αττικής, έχουν ενταχθεί 31 Δήμοι με συνολικό προϋπολογισμό 13,4 εκατ. ευρώ, ενώ είναι σε διαδικασία ολοκλήρωσης της αξιολόγησης 14 Δήμοι με συνολικό αιτούμενο προϋπολογισμό 6,5 εκατ. ευρώ. 

Στο πλαίσιο της συνάντησης του περιφερειάρχη με τον δήμαρχο Αχαρνών συζητήθηκαν και άλλα ζητήματα που σχετίζονται με τις ανάγκες της πόλης, με τον κ. Βρεττό να υπογραμμίζει την ανάγκη οδικών έργων σε δρόμους που υπέστησαν καταστροφές από την κακοκαιρία «Μήδεια». Παράλληλα συζήτησαν για το μεγάλο έργο αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού του φωτισμού όλων των δρόμων της πόλης που χρηματοδοτεί η Περιφέρεια, για  αντιπλημμυρικά και αποχετευτικά έργα αλλά και για τις παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν στη λεωφόρο Καραμανλή.

Σε σχετικές δηλώσεις του ο κ. Πατούλης επισήμανε τα εξής:

«Δώσαμε σήμερα το “πράσινο” φως για την υλοποίηση έργων ενεργειακής αναβάθμισης σε ένα εμβληματικό κτήριο της πόλης των Αχαρνών το οποίο είναι το δημαρχείο και τα κτήριά του, στα οποία δεν έχει γίνει καμία παρέμβαση εδώ και 25 χρόνια. Με στοχευμένες δράσεις και αξιοποιώντας στο έπακρο ευρωπαϊκά χρηματοδοτικά εργαλεία, ενισχύουμε ισόρροπα το περιβαλλοντικό αποτύπωμα όλων των Δήμων της Αττικής, με στόχο την ανάπτυξη και την ευημερία τους. Ειδικότερα για τις Αχαρνές, μία πόλη με μεγάλο πληθυσμό που έχει τεράστιες ανάγκες, έχουμε τη βούληση να κάνουμε πολλά για τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής των πολιτών και είμαι βέβαιος ότι μέσα από την εξαιρετική συνεργασία που έχουμε με τον δήμαρχο, θα το πετύχουμε».

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Αχαρνών Σ. Βρεττός δήλωσε:

«Ο περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιώργος Πατούλης υπέγραψε την προγραμματική σύμβαση για την ενεργειακή αναβάθμιση των δημοτικών κτηρίων του Δήμου Αχαρνών. Το ποσό του 1.000.000 ευρώ που εγκρίθηκε είναι ένα από τα μεγαλύτερα που έχουν δοθεί γι’ αυτόν τον σκοπό. Είναι κι αυτό ένα δείγμα της εξαιρετικής μας συνεργασίας με τον περιφερειάρχη, που αποδεικνύει έμπρακτα ότι είναι ένας φίλος της πόλης μας. Η προσπάθειά μας να εκμεταλλευτούμε κάθε δυνατότητα χρηματοδότησης και αξιοποίησης πόρων είναι διαρκής και παραμένει βασική μας προτεραιότητα».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2021
Powered by Wisenet