Προγράμματα και δράσεις για την ανακούφιση των πολιτών συζήτησαν Δ. Μιχαηλίδου και Γ. Πατούλης
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Προγράμματα και δράσεις για την ανακούφιση των πολιτών συζήτησαν Δ. Μιχαηλίδου και Γ. Πατούλης

Η ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ Περιφέρειας Αττικής και του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων σε προγράμματα και δράσεις που αφορούν στην υποστήριξη και ανακούφιση πολιτών οι οποίοι ανήκουν σε ευπαθείς και ευάλωτες ομάδες βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε χθες, Τρίτη 23/2, η αρμόδια υφυπουργός, Δόμνα Μιχαηλίδου και ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης

Μεταξύ άλλων συζήτησαν για θέματα που αφορούν στην υιοθεσία, στο θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας των γηροκομείων, καθώς και στην υλοποίηση προγραμμάτων για ευάλωτες και ευπαθείς ομάδες συμπολιτών μας. Επιπλέον, υπήρξε ιδιαίτερη αναφορά στη χρηματοδότηση δράσεων μέσω του ΠΕΠ Αττικής, καθώς και στις δυνατότητες ένταξης νέων προγραμμάτων στη νέα προγραμματική περίοδο 2021-2027.

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν η συνεργασία τους να ενισχυθεί με την κατάρτιση σχετικού συμφώνου μέσω του οποίου θα δρομολογηθούν και νέες δράσεις προς αυτή την κατεύθυνση.

Στη συνάντηση συμμετείχε η εντεταλμένη περιφερειακή σύμβουλος σε θέματα Κοινωνικής Πολιτικής, Π. Λεονάρδου, ο εκτελεστικός γραμματέας της Περιφέρειας Αττικής, Γ. Σελίμης, ο προϊστάμενος της ΕΥΔΕΠ Περιφέρειας Αττικής, Δ. Δρόσης, καθώς και συνεργάτες της υφυπουργού.

Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης η υφυπουργός και ο περιφερειάρχης προχώρησαν στις παρακάτω δηλώσεις:

Δ. Μιχαηλίδου: Μαζί με την Περιφέρεια, υλοποιούμε μια κοινωνική πολιτική για όλους

«Εργαζόμαστε από κοινού με τον περιφερειάρχη, σε ένα πλαίσιο προγραμματικής συμφωνίας, ώστε να επιτύχουμε την αποτελεσματική σύνδεση του ρυθμιστικού ρόλου του υπουργείου στη χάραξη πολιτικών και της επιχειρησιακής δυνατότητας της Περιφέρειας στον τομέα της κοινωνικής πολιτικής. Με τον περιφερειάρχη έχουμε στενή και ουσιαστική συνεργασία. Η Περιφέρεια Αττικής είναι ουσιαστικά ο μεγάλος αρωγός μας στην άσκηση της κοινωνικής πολιτικής του Κράτους, έτσι ώστε αυτή να υλοποιείται στο επίπεδο που είναι πιο κοντά στον πολίτη.

»Είναι η περίοδος στην οποία όλοι μας θα πρέπει να ξεπεράσουμε σε μεγάλο βαθμό τις δυσκολίες σε κοινωνικό και οικονομικό επίπεδο που έχει δημιουργήσει η πανδημία. Είμαι απολύτως σίγουρη, και αυτή η συνάντηση το αποδεικνύει, ότι για άλλη μία φορά, μαζί με την Περιφέρεια και τον περιφερειάρχη, θα καταφέρουμε να υλοποιήσουμε μια κοινωνική πολιτική για όλους, αλλά κυρίως για τους πιο ευάλωτους συμπολίτες μας, χωρίς να αφήνουμε κανένα πίσω».

Γ. Πατούλης: Κεντρική διοίκηση και Τοπική Αυτοδιοίκηση μεταβαίνουμε από κοινού στη μετά Covid εποχή

«Είχαμε τη μεγάλη χαρά και τιμή να υποδεχτούμε στην Περιφέρεια Αττικής, την υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών ΥποθέσεωνΔόμνα Μιχαηλίδου. Στο πλαίσιο της συνάντησης αυτής είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε για τα προγράμματα που ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη, καθώς και για νέα, τα οποία θα ενταχθούν στην  προγραμματική περίοδο 2021-2027.

»Η Περιφέρεια Αττικής και το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων συνεργάζονται στενά για ζητήματα που αφορούν στην υποστήριξη και ανακούφιση πολιτών που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες. Αυτή η συνεργασία θα ενισχυθεί με την κατάρτιση σχετικού συμφώνου, μέσω του οποίου θα δρομολογηθούν και νέες δράσεις προς αυτή την κατεύθυνση.

»Τη δύσκολη αυτή περίοδο αποτελεί βασική προτεραιότητά μας να είμαστε δίπλα στους συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη. Κεντρική Διοίκηση και Τοπική Αυτοδιοίκηση μπορούμε να συνεργαστούμε στενά προκειμένου να μεταβούμε στη μετά Covid εποχή».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2021
Powered by Wisenet