Προγραμματική σύμβαση Περιφέρειας Αττικής και Δήμου Λαυρεωτικής για μελέτη 880.000 ευρώ
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Προγραμματική σύμβαση Περιφέρειας Αττικής και Δήμου Λαυρεωτικής για μελέτη 880.000 ευρώ

Ο περιφερειάρχης Αττικής, Γ. Πατούλης και ο δήμαρχος Λαυρεωτικής, Δ. Λουκάς, προχώρησαν την Παρασκευή 27 Ιουλίου 2020 στην υπογραφή προγραμματικής σύμβασης για τη μελέτη «Κτηματογράφηση Πολεοδόμηση – Πράξη Εφαρμογής Περιοχών Β’ Κατοικίας Περιγιάλι – Τσονίμα –Τρεχαντιέρα».

Η υπογραφή της σύμβασης πραγματοποιήθηκε παρουσία και του αρμόδιου αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Αττικής, Θ. Αυγερινού.

Ο προϋπολογισμός της Προγραμματικής Σύμβασης ανέρχεται στο ποσό των 879.875,58 ευρώ και αφορά στις υπολειπόμενες εργασίες για την ολοκλήρωση της μελέτης. Η ισχύς της σύμβασης αρχίζει από την υπογραφή της και η διάρκειά της ορίζεται σε 28 μήνες.

Στο πλαίσιο των σχετικών δεσμεύσεων των δύο μερών, η Περιφέρεια Αττικής αναλαμβάνει, μεταξύ άλλων, τη χρηματοδότηση των υπολειπόμενων εργασιών της μελέτης και μέχρι του παραπάνω ποσού των 879.875,08 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 24%).

Ο Δήμος Λαυρεωτικής αναλαμβάνει την επίβλεψη της μελέτης, την παραλαβή της και τη χρηματοδότηση κάθε επιπλέον δαπάνης μελετών και εργασιών που δεν συμπεριλαμβάνονται στον εγκεκριμένο πίνακα για τον καθορισμό του συμβατικού αντικειμένου της.

Κατά τη διάρκεια της υπογραφής της σύμβασης ο περιφερειάρχης τόνισε ότι η Περιφέρεια Αττικής θα συνεχίσει τη συστηματική προσπάθεια που έχει ξεκινήσει προκειμένου να διευθετηθούν μια σειρά από ζητήματα τα οποία δεν έχουν λυθεί εδώ και πολλά χρόνια. Επίσης υπογράμμισε ότι για να επιτευχθεί ο στόχος της συνολικής ανάπτυξης της Αττικής απαιτούνται σταθερά βήματα και ισότιμη μεταχείριση. Πρόθεσή μας είναι η ολοκλήρωση των επιβαλλόμενων, εκ του νόμου, διαδικασιών στον συντομότερο δυνατό χρόνο.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Δ. Λουκάς εξέφρασε τις θερμές ευχαριστίες του για την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης, η οποία ανοίγει τον δρόμο για την οριστική επίλυση του προβλήματος που υπάρχει στην περιοχή, όπως είπε.

Στη συνέχεια ο δήμαρχος αναφέρθηκε στο καλό κλίμα συνεργασίας που υπάρχει με τον περιφερειάρχη, με τον οποίο συζήτησαν για σειρά από έργα υποδομών που αφορούν στην περιοχή και τα οποία μπορούν να υλοποιηθούν μέσω χρηματοδότησης της Περιφέρειας Αττικής.

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν να εξειδικευθούν οι προτάσεις και όπου υπάρχουν ώριμες μελέτες να ενταχθούν τα έργα. Ο περιφερειάρχης Γ. Πατούλης επισήμανε για άλλη μια φορά ότι προτεραιότητα δίδεται σε έργα που αφορούν στην ασφάλεια των πολιτών (όμβρια, αντιπλημμυρικά, έργα οδοποιίας κ.ά.).

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet