Προπαρασκευαστική συνάντηση για την πρόληψη και τον προσυμπτωματικό έλεγχο στην Π.Ε. Βόρειου Τομέα
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Προπαρασκευαστική συνάντηση για την πρόληψη και τον προσυμπτωματικό έλεγχο στην Π.Ε. Βόρειου Τομέα

Στο πλαίσιο του προγράμματος της Περιφέρειας Αττικής για την πρόληψη και τον προσυμπτωματικό έλεγχο πραγματοποιήθηκε -παρουσία της αντιπεριφερειάρχη, Λουκίας Κεφαλογιάννη– την Τρίτη 7/7 στην Περιφερειακή Ενότητα Βόρειου Τομέα, η δεύτερη συνάντηση εργασίας με τη συμμετοχή εκπροσώπων των δώδεκα Δήμων του Βόρειου Τομέα και του επιστημονικού προσωπικού της διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας.

Το πρόγραμμα, που αποτελεί πρωτοβουλία του περιφερειάρχη Αττικής και προέδρου του Εθνικού Δικτύου Υγιών Πόλεων, Γιώργου Πατούλη, έχει αγκαλιαστεί από τους Δήμους και οι εκπρόσωποί τους συμμετέχουν ενεργά με τοποθετήσεις, ανταλλαγή προτάσεων και εμπειριών.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης η κ. Κεφαλογιάννη δήλωσε:

«Η πρόληψη αποτελεί υπόθεση όλων μας.

»Ως διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής υλοποιούμε βήμα βήμα το πρόγραμμα προσυμπτωματικού ελέγχου. Η πανδημική κρίση μας πήγε χρονικά λίγο πίσω, αλλά είμαστε έτοιμοι να αναπληρώσουμε το χαμένο έδαφος.

»Η ανταπόκριση των Δήμων του Βόρειου Τομέα στις συναντήσεις εργασίας μας δημιουργεί αισιοδοξία ότι βρισκόμαστε σε καλό δρόμο ως προς την υλοποίηση του οράματος του περιφερειάρχη για την εφαρμογή πολιτικών τομής στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας για τους πολίτες της Αττικής».

Ο συντονιστής του Προγράμματος Υγιών Πόλεων στην Περιφέρεια Αττικής, Σωτήρης Παπασπυρόπουλος τόνισε από την πλευρά του:

«Στο πλαίσιο των προπαρασκευαστικών συναντήσεων παρουσιάζουμε τα εργαλεία του προγράμματος πρόληψης και προσυμπτωματικού ελέγχου της Περιφέρειας που υλοποιούμε σε συνεργασία με τους Δήμους της Αττικής.

»Μέσα από αυτές δίνουμε τις κατευθυντήριες γραμμές στους συμμετέχοντες. Επόμενό μας βήμα είναι το Σεπτέμβρη να προχωρήσουμε στην εφαρμογή του προγράμματος».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet