Προχωρά η μελέτη για την αντιπλημμυρική προστασία της ευρύτερης περιοχής του παλαιού οικισμού Αχαρνών
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Προχωρά η μελέτη για την αντιπλημμυρική προστασία της ευρύτερης περιοχής του παλαιού οικισμού Αχαρνών

Με εντολή του περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργου Πατούλη και υπό το συντονισμό της εντεταλμένης περιφερειακής συμβούλου Τεχνικών Έργων, Ε. Κοσμίδη, επιταχύνονται οι ρυθμοί ολοκλήρωσης της μελέτης για την αντιπλημμυρική προστασία της ευρύτερης περιοχής του παλαιού οικισμού Αχαρνών με την κατασκευή δεξαμενών ανάσχεσης, ύψους 134.000 ευρώ, όπως ενημερώνει η περιφερειακή αρχή.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, σε συνάντηση που είχε ο κ. Πατούλης με τον εκπρόσωπο του μελετητικού σχήματος, παρουσία της κ. Κοσμίδη, ο περιφερειάρχης επεσήμανε πως τα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας αποτελούν ύψιστη προτεραιότητα για τη διοίκηση της Περιφέρειας, καθώς πρόκειται για ζητήματα που σχετίζονται με την προστασία της ζωής και των περιουσιών των πολιτών. Σε αυτό το πλαίσιο ζήτησε επιτάχυνση των ρυθμών, όσο είναι δυνατόν και καμία χρονοτριβή στα χρονοδιαγράμματα που έχουν οριστεί, προσθέτει η διοίκησης της Περιφέρειας.

Η μελέτη αφορά στην κατασκευή δικτύου ομβρίων και χυτών αγωγών σε ένα μεγάλο μέρος του κεντρικού τομέα της πόλης, καθώς και την κατασκευή δεξαμενών ανάσχεσης πριν την τελική εκβολή των συλλεκτήρων στο ρέμα Εσχατιάς, όπως αναφέρει η περιφερειακή αρχή.

Ταυτόχρονα, η δεύτερη μελέτη που αφορά την συμπλήρωση της αντιπλημμυρικής προστασίας της υπόλοιπης περιοχής του παλαιού Μενιδίου με την κατασκευή δικτύου ομβρίων και χυτών αγωγών, καθώς και την κατασκευή δεξαμενών ανάσχεσης πριν την τελική εκβολή των συλλεκτήρων στο ρέμα Εσχατιάς, είναι σε φάση δημοπράτησης, συμπληρώνει η Περιφέρεια Αττικής.

Ο κ. Πατούλης επεσήμανε σχετικά ότι «παράλληλα με τη μάχη που δίνουμε για την καλύτερη διαχείριση της πανδημίας, εστιάζουμε και στην έγκαιρη ολοκλήρωση παρεμβάσεων που θα θωρακίσουν καλύτερα την Αττική μας από έκτακτα φυσικά φαινόμενα. Η προστασία της ζωής και των περιουσιών των πολιτών είναι ύψιστη προτεραιότητα για εμάς».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet