Πρώτα στους εμβολιασμούς πολιτών τα Βόρεια Προάστια – Στον αντίποδα η Ανατολική Αττική
Shutterstock
Κοινωνία

Πρώτα στους εμβολιασμούς πολιτών τα Βόρεια Προάστια – Στον αντίποδα η Ανατολική Αττική

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία, το 44% του ενήλικου πληθυσμού της χώρας δεν έχει κάνει ούτε μία δόση του εμβολίου για τον κορωνοϊό, ενώ σε συγκεκριμένες ομάδες πληθυσμού είναι πάρα πολύ χαμηλά τα ποσοστά, παρότι η χώρα φαίνεται να είναι κοντά σε ένα ακόμη κύμα έξαρσης της πανδημίας.

Πιο αναλυτικά, η ηλικιακή ομάδα 18- 24 ετών, η οποία είναι και αυτή που κινδυνεύει περισσότερο από το νέο στέλεχος του ιού, παραμένει σε ποσοστό 83,5% ανεμβολίαστη. Επίσης, οι άνθρωποι 30-39 ετών είναι σε ποσοστό 61% ανεμβολίαστοι.

Στις ηλικιακές ομάδες που ανησυχούν περισσότερο τους ειδικούς, δηλαδή στους ανθρώπους 50-59 ετών και 80 και άνω, τα ποσοστό των ανεμβολίαστων, παρότι είναι πιο χαμηλά, δεν επιτρέπουν σε καμία περίπτωση τον εφησυχασμό. Οι πολίτες ηλικίας 50-59 ετών είναι ανεμβολίαστοι σε ποσοστό 36,20%, ενώ στους 80χρονους το ποσοστό είναι 30,20%.

Οι εμβολιασμοί στην Αττική

Μεγάλες αποκλίσεις εμφανίζονται στα ποσοστά των εμβολιασμένων στην Αττική. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, «πρωταθλητές» στον εμβολιασμό είναι οι κάτοικοι των Βορείων Προαστίων, έχοντας εμβολιαστεί με μια δόση σε ποσοστό 81% και πλήρως εμβολιασμένοι το 60%.

Στην ανατολική Αττική με μια δόση έχει εμβολιαστεί το 21,97%, ενώ μόλις το 15,88% είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Στη Δυτική Αττική το 21% έχει εμβολιαστεί με μία δόση και το 16,30% είναι πλήρως εμβολιασμένο. Και ο Νότιος Τομέας της Αττικής έχει χαμηλό ποσοστό εμβολιασμών, με τον δείκτη της θετικότητας καθημερινά να ανεβαίνει.

Πηγή: με στοιχεία από την iefimerida.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet