Ρ. Δούρου:  Η κυβέρνηση Μητσοτάκη αμαύρωσε την ιστορική απόφαση κατά της Χ.Α. με τη χρήση βίας
Κοινωνία

Ρ. Δούρου: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη αμαύρωσε την ιστορική απόφαση κατά της Χ.Α. με τη χρήση βίας

Με αφορμή την απόφαση του Εφετείου Αθηνών για την καταδίκη της Χρυσής Αυγής, αλλά και όσα εκτυλίχθηκαν, σύμφωνα με την περιφερειακή παράταξη Δύναμη Ζωής, κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης των πολιτών έξω από το Εφετείο, η επικεφαλής της παράταξης και τέως περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, καταγγέλλει την κυβέρνηση Μητσοτάκη «για την άσκηση απρόκλητης βίας κατά της Δημοκρατίας».

Ειδικότερα, η κ. Δούρου αναφέρει στη σχετική ανακοίνωση:

Σήμερα, κυρίες και κύριοι, δεν είναι μια κανονική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου. Σήμερα είναι μια ξεχωριστή ημέρα για την πατρίδα μας, αλλά και για τον υπόλοιπο κόσμο.

Γιατί σήμερα από την κοιτίδα της Δημοκρατίας, εκπέμπεται ένα σαφές, καθαρό μήνυμα. Το μήνυμα ότι οι ναζί δεν έχουν θέση σε μία ευνομούμενη Πολιτεία.

Το μήνυμα ότι η Δημοκρατία νίκησε. Και το μήνυμα της διαρκούς εγρήγορσης κατά του ναζισμού και του φασισμού. Οι χιλιάδες πολίτες που συγκεντρώθηκαν σήμερα έξω από το Εφετείο, διατράνωσαν το μήνυμα ότι η Ελλάδα, ο ελληνικός λαός, ο λαός που πλήρωσε υψηλό τίμημα στον αγώνα κατά του ναζισμού, δεν ξεχνά.

Δεν ξεχνά τους ναζί, δεν ξεχνά τα εγκλήματά τους. Τα εγκλήματα του χθες και του σήμερα. Τις γενοκτονίες της Βιάννου, του Δίστομου. Και τις δολοφονίες του Παύλου και του Λουκμάν. Τα εγκλήματα του 20ού και του 21ου αιώνα.

Και σήμερα, εδώ, το Περιφερειακό Συμβούλιο της Αττικής, της μεγαλύτερης Περιφέρειας, οφείλει να διατρανώσει την αλληλεγγύη και τη στήριξή του στη σημερινή δικαστική απόφαση που έγραψε πραγματικά ιστορία.

Μια ιστορία που χωρίς αιτία, χωρίς λόγο, η κυβέρνηση της Ν.Δ., του κ. Μητσοτάκη, αμαύρωσε με την άσκηση βίας. Αναίτιας βίας των αστυνομικών δυνάμεων λίγα λεπτά μετά από την ανακοίνωση ότι η Χ.Α. είναι εγκληματική οργάνωση. Αδικαιολόγητης βίας κατά ειρηνικών πολιτών. Η κυβέρνηση φέρει ακέραια την ευθύνη της επίθεσης, όχι απλά σε δημοκράτες, ειρηνικούς διαδηλωτές, αλλά κατά του κράτους δικαίου.

Το Περιφερειακό Συμβούλιο της Αττικής οφείλει να πάρει θέση. Υπέρ της Δημοκρατίας και της Δικαιοσύνης. Κατά της βίας. Κατά των ναζί.

Η Δύναμη Ζωής καταγγέλλει την κυβέρνηση Μητσοτάκη για την άσκηση αυτής της απρόκλητης βίας κατά της Δημοκρατίας. Παραμένουμε αλληλέγγυοι γιατί ο αγώνας κατά του ναζισμού, σε όλες τις μορφές του, δεν είναι απλά επίκαιρος, αλλά και αναγκαίος. Και απέναντι σε αυτή την ανάγκη οφείλουμε όλοι να πάρουμε θέση, από την περιφερειακή αρχή, τον περιφερειάρχη, έως το σύνολο της αντιπολίτευσης. Δεν είναι θέμα προσώπων ή παρατάξεων. Αλλά δημοκρατικού ήθους.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet