Ρ. Δούρου: Η τηλεργασία ισχυρό όπλο στην εθνική μας προσπάθεια κατά της πανδημίας
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Ρ. Δούρου: Η τηλεργασία ισχυρό όπλο στην εθνική μας προσπάθεια κατά της πανδημίας

Η «Δύναμη Ζωής» προτείνει την επέκταση του μέτρου της τηλεργασίας για την προστασία των πολιτών, αλλά και των ίδιων των εργαζομένων της Περιφέρειας Αττικής. Όπως αναφέρει η περιφερειακή παράταξη πρόκειται για ένα μέτρο που προτείνεται και από τη σχετική εγκύκλιο ΔΙΔΑΔ/Φ.69/109/οικ.8000/16.3.2020 του ΥΠΕΣ με θέμα «Επιπρόσθετα επείγοντα μέτρα για την αντιμετώπιση της ανάγκης περιορισμού της διασποράς του κορωνοϊού», προσθέτοντας: «Βρισκόμαστε σε μια κρίσιμη καμπή στη συλλογική προσπάθεια κατά της πανδημίας στη χώρα μας. Σε μια φάση που απαιτείται πλήρης συντονισμός και αποφασιστικότητα όλων μας».

Όπως υποστηρίζει η «Δύναμη Ζωής», με την επέκταση του μέτρου η Περιφέρεια μπορεί να συνεχίσει να επιτελεί την κρίσιμη αποστολή της στη δύσκολη συγκυρία, προστατεύοντας τους εργαζομένους τους και τη Δημόσια Υγεία. «Αξιοποιώντας στο έπακρο όλα τα εργαλεία που μας προσφέρουν οι τεχνολογίες της πληροφορικής και της επικοινωνίας σε όλα τα επίπεδα, μπορεί να συνεχίσει την κάλυψη των αναγκών των πολιτών με όρους αποτελεσματικότητας και υγειονομικής ασφάλειας», όπως τονίζει χαρακτηριστικά.

Η διοίκηση της «Δύναμης Ζωής» είχε εισαγάγει τη διακίνηση και διαχείριση εγγράφων με ηλεκτρονικό τρόπο μέσα από την αξιοποίηση της πλατφόρμας του υπουργείου Εσωτερικών, της «Ίριδας», ενώ ανέπτυξε επίσης το Σύστημα Πολυκαναλικής Εξυπηρέτησης των Πολιτών, έτσι ώστε να εξυπηρετούνται οι πολίτες ηλεκτρονικά από το σπίτι τους για ένα μεγάλο αριθμό διοικητικών πράξεων, αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση.

«Η τηλεργασία και τα νέα ψηφιακά μέσα μπορεί να αποτελέσουν ισχυρό όπλο στην εθνική μας προσπάθεια κατά της πανδημίας. Πρόκειται για μέσα με μεγάλη δυναμική, που μπορούν να κάνουν σήμερα τη διαφορά για τους πολίτες, τους εργαζόμενους, τη δημόσια υγεία», δηλώνει η τέως περιφερειάρχης και επικεφαλής της παράταξης, Ρένα Δούρου και προσθέτει:

«Γιατί τούτη η μάχη δεν αφορά μια μερίδα εργαζομένων ή κάποιους συμπολίτες μας. Μας αφορά όλους. Εδώ και τώρα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να κερδίσουμε τον πόλεμο της ζωής, του αύριο του τόπου μας».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet