Ρ. Δούρου: Ο βιώσιμος πλανήτης ξεκινά από τις Περιφέρειες και τους Δήμους
Κοινωνία

Ρ. Δούρου: Ο βιώσιμος πλανήτης ξεκινά από τις Περιφέρειες και τους Δήμους

«Είναι καθήκον μας να κάνουμε αυτήν τη δεκαετία, δεκαετία του πράσινου και κοινωνικού μετασχηματισμού, κλιματικής δικαιοσύνης και δημοκρατίας», υπογράμμισε η επικεφαλής της παράταξης Δύναμη Ζωής, τέως περιφερειάρχης Αττικής, μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, υπεύθυνη Κλιματικής Κρίσης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Ρένα Δούρου, παρεμβαίνοντας σήμερα (26/4) στην εκδήλωση Στρογγυλής Τραπέζης του Κογκρέσου των Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών του Συμβουλίου της Ευρώπης, με τίτλο «Οι πόλεις και οι πολίτες στον αγώνα κατά της κλιματικής αλλαγής».

«Τώρα είναι πλέον η ώρα για έναν βιώσιμο πλανήτη, για ένα βιώσιμο μέλλον. Ας ακούσουμε τις φωνές των παιδιών μας και ας προσπαθήσουμε να αλλάξουμε όχι το κλίμα αλλά το σύστημα, ξεκινώντας από τις περιφέρειες και τους δήμους μας», παρατήρησε η κ. Δούρου, στην τηλεδιάσκεψη, που ήταν η συμβολή του Κογκρέσου στη σειρά εκδηλώσεων για τη Δημοκρατία και Περιβάλλον που διοργανώνει φέτος το 9ο Παγκόσμιο Φόρουμ για τη Δημοκρατία, με κεντρικό θέμα «Μπορεί η Δημοκρατία να σώσει το Περιβάλλον;».

Η ίδια, φέρνοντας ως παράδειγμα την περιβαλλοντική δράση της Δύναμης Ζωής στη διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής, υπογράμμισε τον ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στη μάχη κατά της κλιματικής κρίσης και την υλοποίηση των στόχων της Συμφωνίας του Παρισιού «οι τοπικές και περιφερειακές αρχές είναι παράγοντες-κλειδιά για τη δίκαιη πράσινη μετάβαση στη βάση της προστασίας των πιο αδύναμων κοινοτήτων και γειτονιών και την δημιουργία αξιοπρεπών θέσεων εργασίας».

Αφού επεσήμανε τη σχέση της πανδημίας με την κλιματική κρίση, η κ. Δούρου υπογράμμισε την ανάγκη της «αλλαγής της σχέσης μας με τη φύση, μέσα από την προώθηση ενός βιώσιμου μοντέλου ανάπτυξης στη βάση της αποκέντρωσης και της συμμετοχής των πολιτών», δίνοντας έμφαση σε εργαλεία όπως αυτό των «ενεργειακών κοινοτήτων που συμβάλλει στον εκδημοκρατισμό και την αποκέντρωση στην παραγωγή καθαρής ενέργειας».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet