Σαρωτικοί έλεγχοι της Περιφέρειας Αττικής σε Άγ. Παντελεήμονα και Βαρβάκειο
Επιχειρήσεις-Αγορά

Σαρωτικοί έλεγχοι της Περιφέρειας Αττικής σε Άγ. Παντελεήμονα και Βαρβάκειο

Αποφασισμένοι να πατάξουν οριστικά και αμετάκλητα τα φαινόμενα παραβατικότητας, που αγγίζουν το 70% με 80% στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα, στέλνοντας τους παραβάτες ιδιοκτήτες καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος ακόμα και στον εισαγγελέα, είναι ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης και ο Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα Αθηνών, Γιώργος Δημόπουλος, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Περιφέρεια Αττικής.

Μάλιστα, η εντολή που έχουν τα αρμόδια κλιμάκια των τριών αρμοδίων υπηρεσιών είναι «σαφής και πολύ αυστηρή», όπως τονίζεται, καθώς «πρέπει άμεσα να μπει μια τάξη και να προστατευτεί ουσιαστικά η υγεία και η ασφάλεια των κατοίκων, αλλά και των επισκεπτών της περιοχής».

Στο πλαίσιο αυτό, μεικτό κλιμάκιο των διευθύνσεων Ανάπτυξης, Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής και Υγειονομικού, διενήργησαν συντονισμένη επιχείρηση σε περισσότερα από 90 καταστήματα της περιοχής που έχουν μπει στο «στόχαστρο» μετά από καταγγελίες και παρελθόντες ελέγχους και όχι μόνο.

Συγκεκριμένα στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα και της Ομόνοιας έγιναν έλεγχοι σε 86 επιχειρήσεις, στις περισσότερες εκ των οποίων διαπιστώθηκαν παραβάσεις τόσο σε ημερομηνίες λήξης τροφίμων, όσο και στις τιμές και στις συνθήκες διατήρησης και συντήρησης των τροφίμων, στη σήμανσή τους, καθώς και στις πινακίδες αναγραφής των τιμών και της προέλευσης των προϊόντων.

Συνολικά επιβλήθηκαν πρόστιμα 24.000 ευρώ, ενώ ασκήθηκε και ποινική δίωξη σε κρεοπωλείο της Ομόνοιας, στην οδό Ιουλιανού.

Όπως δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης ΚΤΑ, Γιώργος Δημόπουλος «…αυτή η κατάσταση τελειώνει εδώ. Θα γίνουν όλα όσα πρέπει, διοικητικά αλλά και μέσω της Δικαιοσύνης, προκειμένου να ξεκαθαρίσει η κατάσταση στον Άγιο Παντελεήμονα και να επιστρέψει η νομιμότητα, η τάξη και η ασφάλεια των κατοίκων της περιοχής».

Όπως πρόσθεσε ο ίδιος, οι έλεγχοι θα συνεχιστούν και θα εντατικοποιηθούν ακόμη περισσότερο, ενώ διαβεβαίωσε πως η Περιφέρεια θα στέκεται πάντα δίπλα στους κατοίκους της Αττικής και στα προβλήματά τους δίνοντας άμεσα λύσεις.

Έλεγχοι και στην Βαρβάκειο

Εν τω μεταξύ, ελέγχους στη Βαρβάκειο ιχθυαγορά διενήργησε το πρωί της Πέμπτης (27/2) κλιμάκιο υπηρεσιακών παραγόντων και ελεγκτών της Περιφέρειας Αττικής από τις Διευθύνσεις Ανάπτυξης, Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής και Υγειονομικού ενόψει της Καθαράς Δευτέρας και της περιόδου της Σαρακοστής, με επικεφαλής τον αντιπεριφερειάρχη Κεντρικού Τομέα Αθηνών, Γιώργο Δημόπουλο.

Στην είσοδο της αγοράς, το κλιμάκιο της Περιφέρειας τοποθέτησε ζυγαριά προκειμένου οι καταναλωτές να διαπιστώνουν την ακρίβεια του βάρους των προϊόντων που αγοράζουν, εντοπίζοντας τυχόν προσπάθειες εξαπάτησής τους.

Μέσα και έξω από την αγορά, τα κλιμάκια «σάρωσαν» 90 επιχειρήσεις, όπως οπωρολαχανοπωλεία, παντοπωλεία και πρατήρια ελαίων, πρατήρια ξηρών καρπών και ζαχαρωδών προϊόντων, ζητώντας τα παραστατικά των εμπορευμάτων, τις καταστάσεις των εργαζομένων, έλεγξαν τις συνθήκες υγιεινής και πώλησης των αλιευμάτων και όπου χρειάστηκε -σε ελάχιστες περιπτώσεις- έγιναν συστάσεις, ενώ σε ένα ιχθυοπωλείο ασκήθηκε ποινική δίωξη για παράβαση του κανονισμού υγειονομικών διατάξεων.

Με αφορμή την αυτοψία του μεικτού κλιμακίου, ο αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα ενημέρωσε ότι «οι υπηρεσίες της Περιφέρειας πραγματοποιούν όλο αυτό το διάστημα τακτικούς και εντατικούς ελέγχους στη Βαρβάκειο, με στόχο τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας αλλά και την αποτροπή φαινομένων αισχροκέρδειας». Επίσης, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την εύρυθμη λειτουργία της αγοράς.

Τέλος, ευχαρίστησε τα υπηρεσιακά στελέχη για τις «εντατικές προσπάθειές τους» και ζήτησε από τους καταναλωτές να απευθύνονται στις αρμόδιες ελεγκτικές αρχές της Περιφέρειας, προκειμένου αυτές να επεμβαίνουν άμεσα σε περίπτωση που διαπιστώνουν διάθεση υποβαθμισμένων, ακατάλληλων, αλλοιωμένων ή με παραπλανητικές ενδείξεις τροφίμων.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet