Σε κέντρο  Πολιτισμού και Τεχνών μετατρέπεται το Αστικό Σχολείο Ποταμού των Κυθήρων
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Σε κέντρο Πολιτισμού και Τεχνών μετατρέπεται το Αστικό Σχολείο Ποταμού των Κυθήρων

Ο περιφερειάρχης Αττικής, Γ. Πατούλης και ο δήμαρχος Κυθήρων, Ε. Χαρχαλάκης, υπέγραψαν, εξ αποστάσεως, μέσω τηλεδιάσκεψης σε πραγματικό χρόνο, με τη συμμετοχή και της αντιπεριφερειάρχη Νήσων, Β. Μπόγρη, την προγραμματική σύμβαση Πολιτισμικής Ανάπτυξης για την εκτέλεση του έργου «Μετατροπή Σχολείου Αγγλοκρατίας (Αστικόν) σε Κέντρο Πολιτισμού, Γραμμάτων και Τεχνών Δήμου Κυθήρων».

Το εμβληματικό αυτό έργο για το νησί, όπως το χαρακτηρίζει η Περιφέρεια Αττικής, έχει χρηματοδοτηθεί με 350.000 ευρώ από το πρόγραμμα CLLD/LEADER και θα δημοπρατηθεί από τον Δήμο Κυθήρων αμέσως μετά την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης και από την υπουργό Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη.

Πρόκειται, όπως αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση, για έργο μεγάλης σημασίας όχι μόνο για την ευρύτερη περιοχή του Ποταμού, αλλά συνολικά για το νησί των Κυθήρων, αφού το «Αστικόν Σχολείον» αποτελεί ένα ιστορικό τοπόσημο του νησιού συνυφασμένο με μια μακραίωνη ιστορία και παράδοση.

Ειδικότερα, προβλέπεται εκ βάθρων ανακαίνιση και ανάδειξη του ιστορικού κτηρίου, διαμόρφωση και φύτευση του περιβάλλοντος χώρου, καθώς και προμήθεια των απαραίτητων ειδών σχετικά με τη μετατροπή του χώρου σε πολιτιστικό κέντρο.

Με αφορμή την υπογραφή της σύμβασης ο κ. Πατούλης επισήμανε:

«Στόχος και προτεραιότητά μας, είναι να νιώθουν οι πολίτες που ζουν σε απομακρυσμένες περιοχές, σε νησιά άγονης γραμμής όπως τα Κύθηρα, ότι είμαστε δίπλα τους ενεργά. Με τη συγκεκριμένη παρέμβαση ενισχύουμε την πολιτιστική ταυτότητα του νησιού, αναδεικνύοντας ένα ιστορικό τοπόσημο. Θα συνεχίσουμε να είμαστε δίπλα στα Κύθηρα με αναπτυξιακά έργα που θα συμβάλλουν στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet