Σε «κατάσταση πολιορκίας» τα νοσοκομεία: Λιγότερες από 10 κενές κλίνες ΜΕΘ στην Αττική
reader.gr
Κοινωνία

Σε «κατάσταση πολιορκίας» τα νοσοκομεία: Λιγότερες από 10 κενές κλίνες ΜΕΘ στην Αττική

Η αγωνία «χτυπάει κόκκινο» στα νοσοκομεία της Αττικής, καθώς αυτήν την ώρα οι κλίνες ΜΕΘ είναι λιγότερες από 10 στο Λεκανοπέδιο, ενώ και τα απλά κρεβάτια γεμίζουν με αμείωτους ρυθμούς.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Open, δραματικές είναι οι εφημερίες στα μεγαλύτερα νοσοκομεία της Αττικής, με τους γιατρούς να «χάνουν το μέτρημα» από τη συνεχή έλευση νέων ασθενών με κορωνοϊό.

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα του «Τζάνειου» Νοσοκομείου, όπου από το πρωί έχουν ήδη εισαχθεί δύο νέα περιστατικά, ενώ αρκετοί ασθενείς περιμένουν να εξεταστούν.

Είναι, μάλιστα, ενδεικτικό ότι έξι ασθενείς παραμένουν διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ σε κοινούς θαλάμους, καθώς υπάρχει 100% πληρότητα στις 10 διαθέσιμες κλίνες ΜΕΘ.

Αντίστοιχη είναι η εικόνα και στο νοσοκομείο «Γεννηματάς», το οποίο επίσης εφημερεύει σήμερα, ενώ ήδη έχουν καλυφθεί και τα 16 διαθέσιμα κρεβάτια στις μονάδες εντατικής θεραπείας.

Την ίδια ώρα, στο «Σωτηρία» 82 στις 84 κλίνες ΜΕΘ είναι κατειλημμένες, στον «Ευαγγελισμό» 57 στις 58, ενώ στο «Αττικόν» η πληρότητα αγγίζει το 100%.

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet