Σε Μαραθώνιο… ιδεών καλεί η Περιφέρεια Αττικής όλους τους πολίτες
Επιχειρήσεις-Αγορά

Σε Μαραθώνιο… ιδεών καλεί η Περιφέρεια Αττικής όλους τους πολίτες

Η Περιφέρεια Αττικής, ανταποκρινόμενη στην κρίσιμη περίοδο για τη χώρα και υποστηρίζοντας την ελληνική κοινότητα καινοτομίας και επιχειρηματικότητας, ανακοινώνει την πρωτοβουλία «antiviruscrowdhackathon».

Ειδικότερα, πρόκειται για έναν απομακρυσμένο μαραθώνιο καινοτομίας και τεχνολογίας για εφαρμογές και μεθοδολογίες σχετικά με την οικονομία και γενικότερα την κοινωνία. Στόχος του «antiviruscrowdhackathon» είναι η αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας.

Με αφορμή τη σχετική πρωτοβουλία, ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, δήλωσε τα εξής:

«Σε αυτήν την κρίση δεν μένουμε αμέτοχοι. Μαζί με όλες τις συντονισμένες προσπάθειές μας, ερχόμαστε να αγκαλιάσουμε και να υποστηρίξουμε τους νέους μας, την κοινότητα καινοτομίας και επιχειρηματικότητας της χώρας μας και καινοτόμες τεχνολογικές αναδυόμενες επιχειρήσεις για να προτείνουν τις δικές τους λύσεις στα σημερινά προβλήματα».

»Υπάρχουν άμεσες ανάγκες για λύσεις τώρα, κυρίως σε θέματα επικοινωνίας, ενημέρωσης, πρόληψης και υποστήριξης για τους συνανθρώπους μας, ενώ παράλληλα δημιουργούνται σημαντικές αλλαγές στην κοινωνία, την οικονομία και την επιχειρηματικότητα, οι οποίες πιθανότατα “έρχονται για να μείνουν” σε μεγάλο ποσοστό.

»Μπορούμε με τη χρήση των νέων τεχνολογιών και εργαλείων να παραμένουμε αισιόδοξοι, ενεργοί και δημιουργικοί και να δημιουργήσουμε καινοτόμες μεθοδολογίες και εφαρμογές για τη νέα πραγματικότητα. Σας καλώ όλους να συμμετέχετε».

Η Περιφέρεια Αττικής ενημερώνει ότι ο Μαραθώνιος ξεκινάει σήμερα 20 Μαρτίου και καλεί όλους τους πολίτες να συμμετέχουν.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα https://crowdhackathon.com/antivirus/.

Η περιφερειακή αρχή προσκαλεί κάθε ενδιαφερόμενο, ομάδες προγραμματιστών, αναδυόμενες εταιρείες και οργανισμούς του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα να συμμετέχουν στον Μαραθώνιο με τους εξής τρόπους:

  • Δίνοντας θέματα ή προβλήματα ή προκλήσεις για λύση, από τον χώρο της κοινωνίας, της υγείας, της επιχειρηματικότητας και της οικονομίας. Η καταγραφή θα πραγματοποιηθεί μέσα από ηλεκτρονική πλατφόρμα διαβούλευσης. 
  • Αναπτύσσοντας πρωτότυπες ψηφιακές εφαρμογές και μεθοδολογίες οι οποίες αντιμετωπίζουν αυτά τα προβλήματα
  • Υποστηρίζοντας αυτήν την προσπάθεια (ως μέντορες, χορηγοί, υποστηρικτές, δημόσιοι οργανισμοί, εταιρείες, συλλογικοί φορείς).

Τα στάδια του Μαραθώνιου

Ο Μαραθώνιος περιλαμβάνει τα εξής τρία στάδια:

  • Δημόσια καταγραφή και συλλογή ιδεών και προβλημάτων για λύση και αποτύπωση αναγκών που μπορούν να υποστηριχθούν με καινοτόμες ψηφιακές εφαρμογές.
  • Διοργάνωση του Μαραθωνίου με απομακρυσμένο τρόπο, μέσω τεχνολογικών εργαλείων και παρουσιάσεις των εφαρμογών μέσω βιντεοκλήσης.
  • Βράβευση των εφαρμογών οι οποίες θα διακριθούν και συνεργασία με όλους τους συνεργαζόμενους φορείς για την παραγωγική εφαρμογή τους.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet