Σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα το ΕΚΑΒ για την κάλυψη του 37ου Αυθεντικού Μαραθωνίου Αθήνας
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα το ΕΚΑΒ για την κάλυψη του 37ου Αυθεντικού Μαραθωνίου Αθήνας

Το πλήρες σχέδιο υγειονομικής κάλυψης του 37ου Μαραθωνίου Αθήνας-του Αυθεντικού ανακοινώθηκε σήμερα από τον πρόεδρο του ΕΚΑΒ, Νίκο Παπαευσταθίου, κατά τη διάρκεια της επίσημης συνέντευξης Τύπου του ΣΕΓΑΣ, που πραγματοποιήθηκε στο Κλειστό Γυμναστήριο Φαλήρου (εγκαταστάσεις Taekwondo) στην έναρξη της έκθεσης ERGO Marathon EXPO 2019.

Βάσει του εν λόγω σχεδίου, το ΕΚΑΒ, από το Σάββατο 9 έως και την Κυριακή  10 Νοεμβρίου 2019, κατά τη διάρκεια του διεθνούς εμβέλειας αθλητικού γεγονότος του 37ου Μαραθωνίου Αθήνας-του Αυθεντικού, θα παρέχει πλήρη και άρτιο επιχειρησιακό σχεδιασμό υψηλού επιπέδου παροχής υπηρεσιών άμεσης προ-νοσοκομειακής φροντίδας προς τους 60.000 και πλέον δρομείς που θα συμμετέχουν τόσο στην Κλασική Διαδρομή του Μαραθωνίου (42.195 μέτρων) και τους Αγώνες Δρόμου των 5χλμ. και 10χλμ., όσο και στους υπόλοιπους, μικρότερους αγώνες των Παιδιών (9 αγώνες), των Special Olympics, αλλά και του τελικού Run Greece.

Συγκεκριμένα, το Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2019, στο πλαίσιο της απαιτούμενης υγειονομικής κάλυψης της διοργάνωσης του 37ου Μαραθωνίου Αθήνας-του Αυθεντικού, από την Τελετή Έναρξης και την Αφή της Φλόγας του Μαραθωνίου (Τύμβος Μαραθώνα, 12:30), αλλά και με την εκκίνηση του Αγώνα Δρόμου των 10χλμ. (17:00), εκτός των μονάδων του ΕΚΑΒ που θα εκτελούν την κανονική ημερήσια υπηρεσία στην Αθήνα, θα βρίσκονται σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα επιπλέον 2 ασθενοφόρα, 1 Κινητή Ιατρική Μονάδα, 2 μοτοσυκλέτες (Ομάδα Μοτοσυκλετών Ταχείας Ανταπόκρισης), ενώ το Τμήμα Ιατρικών Υπηρεσιών του ΕΚΑΒ θα συντονίζει 1 Ιατρείο Άμεσης Παροχής Ιατρικής Φροντίδας, αλλά και 1 αυτόνομο Ιατρικό Σταθμό.

Παράλληλα, κατά τη διάρκεια όλων των δραστηριοτήτων θα έχει τεθεί σε ετοιμότητα υποδοχής επειγόντων περιστατικών το Λαϊκό Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών.

Το πρωί της Κυριακής 10 Νοεμβρίου 2019, κατά την εκκίνηση του Αγώνα Δρόμου των 5 χλμ. (8:15) και του Μαραθωνίου Δρόμου (9:00), αλλά και για όλη τη διάρκεια της διοργάνωσης, εκτός των μονάδων του ΕΚΑΒ που θα εκτελούν την κανονική ημερήσια υπηρεσία στην Αθήνα, θα βρίσκονται σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα επιπλέον 8 ασθενοφόρα, 4 Κινητές Ιατρικές Μονάδες, 15 μοτοσυκλέτες (Ομάδα Μοτοσυκλετών Ταχείας Ανταπόκρισης), 1 όχημα μικρού όγκου με γιατρό, αλλά και 2 ειδικά οχήματα του Ειδικού Τμήματος Ιατρικής των Καταστροφών.

Το Τμήμα Ιατρικών Υπηρεσιών του ΕΚΑΒ θα συντονίζει, καθόλη τη διάρκεια της διοργάνωσης, 4 Ιατρεία Άμεσης Παροχής Ιατρικής Φροντίδας, 11 αυτόνομους Ιατρικούς Σταθμούς και περισσότερα από 150 στελέχη Παροχής Επείγουσας Προ-νοσοκομειακής Φροντίδας, όπως Διασώστες, γιατρούς, νοσηλευτές, σπουδαστές του ΙΕΚ ΕΚΑΒ, εθελοντές φυσικοθεραπευτές και εθελοντές παροχής Πρώτων Βοηθειών, διαβιβαστές, αλλά και υγειονομικό προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων.

Παράλληλα, το νέο Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο του ΕΚΑΒ (ΕΣΚΕ), που αποτελείται από το Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας (ΚΕΠΥ) και το Συντονιστικό Κέντρο διαχείρισης Ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ, σε συνεργασία με το συντονιστικό κέντρο της διοργάνωσης του 37ου Μαραθωνίου Αθήνας-του Αυθεντικού, θα είναι σε συνεχή επικοινωνία με το Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Γεννηματάς», το Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Σωτηρία», αλλά και με τα Κέντρα Υγείας των όμορων, των διαδρομών, περιοχών για την κάλυψη της υποδοχής επειγόντων περιστατικών.

Ο πλήρης συντονισμός των απαιτούμενων ενεργειών για την υγειονομική κάλυψη της διοργάνωσης του 37ου Μαραθωνίου Αθηνών-του Αυθεντικού, θα υλοποιηθεί από το ΕΚΑΒ (Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο – ΕΣΚΕ) σε συνεργασία με την Οργανωτική Επιτροπή Μαραθωνίου, την Υγειονομική Επιτροπή του ΣΕΓΑΣ, αλλά και πολλών ομάδων εθελοντικών Οργανώσεων (Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός κ.ά.).

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2023
Powered by Wisenet