Σε ποιους «βόρειους» δήμους θα μείνουν κλειστά τα σχολεία και την Πέμπτη 13/6
Κοινωνία

Σε ποιους «βόρειους» δήμους θα μείνουν κλειστά τα σχολεία και την Πέμπτη 13/6

Οι παρατεταμένες υψηλές θερμοκρασίες, που συνεχίζουν να επικρατούν στη χώρα, οδήγησαν τους Δήμους του Βόρειου Τομέα της Αθήνας στην απόφαση να κρατήσουν κλειστά τα σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και την Πέμπτη 13 Ιουνίου. Υπενθυμίζεται ότι τα σχολεία έμειναν κλειστά την Τετάρτη 12 Ιουνίου, ενώ αναμένεται ενημέρωση από την ΕΜΥ για τις καιρικές συνθήκες της Παρασκευής 14/6, ώστε να αποφασιστεί τυχόν επέκταση του μέτρου.

Αναλυτικά, οι αποφάσεις ανά Δήμο (θα υπάρχει συνεχής ενημέρωση, με βάση τις αποφάσεις των κατά τόπους δημοτικών αρχών):

Δήμος Αγίας Παρασκευής

Αναστέλλεται η λειτουργία όλων των σχολικών μονάδων πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης (νηπιαγωγεία και δημοτικά) του Δήμου Αγίας Παρασκευής και την Πέμπτη 13/6.

Διευκρινίζεται πως όλοι οι βρεφονηπιακοί και οι παιδικοί σταθμοί του Δήμου διαθέτουν κλιματιζόμενες αίθουσες και θα λειτουργήσουν κανονικά για όσους γονείς επιθυμούν να φέρουν τα παιδιά τους.

Κανονικά θα λειτουργήσουν επίσης όλα τα γυμνάσια και λύκεια του Δήμου προκειμένου να διεξαχθούν ομαλά οι πανελλήνιες, οι προαγωγικές και οι απολυτήριες εξετάσεις των μαθητών.

Δήμος Βριλησσίων

Την Πέμπτη 13/06/2024 τα σχολεία όλων των βαθμίδων στον Δήμο Βριλησσίων θα είναι κλειστά λόγω της τοπικής εορτής-αργίας της Αναλήψεως του Κυρίου.

Για την Παρασκευή 14/06/2024 η κατάσταση θα επανεκτιμηθεί ανάλογα με την εξέλιξη των καιρικών συνθηκών.

Δήμος Ηρακλείου Αττικής

Την αναστολή των διά ζώσης μαθημάτων για όλα τα σχολεία (δημόσια και ιδιωτικά) της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης (νηπιαγωγεία και δημοτικά) στα όρια της πόλης για την Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024 αποφάσισε με νεότερή του απόφαση ο δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής, Νίκος Μπάμπαλος. Το ίδιο θα ισχύσει και για το ΕΕΕΚ Ηρακλείου Αττικής.

Δήμος Κηφισιάς

Τα δημόσια σχολεία Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης θα παραμείνουν κλειστά και την Πέμπτη 13-06-2024 στον Δήμο Κηφισιάς, καθώς οι συνθήκες υψηλών θερμοκρασιών που επίκεινται πρόκειται να καταστήσουν δυσχερή την έλευση και παραμονή των μαθητών στους σχολικούς χώρους.

Οι Βρεφονηπιακοί και Παιδικοί Σταθμοί θα παραμείνουν ανοικτοί, καθώς είναι πλήρως κλιματιζόμενοι.

Η λειτουργία των ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων και ιδιωτικών παιδικών σταθμών εναπόκειται στη διακριτική ευχέρεια των διοικήσεών τους.

Οι προγραμματισμένες γιορτές για τη λήξη του σχολικού έτους θα πραγματοποιηθούν μετά από απόφαση του οικείου διευθυντή και του Συλλόγου Διδασκόντων.

Δήμος Αμαρουσίου

Κλειστές θα παραμείνουν όλες οι σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης (νηπιαγωγεία, δημοτικά σχολεία) στο Δήμο Αμαρουσίου και την Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024, με απόφαση του δημάρχου Θεόδωρου Αμπατζόγλου. Σε όσα σχολεία έχουν προγραμματιστεί εορτές λήξης της σχολικής χρονιάς τις απογευματινές ώρες, θα διεξαχθούν κανονικά με τη σύμφωνη γνώμη του συλλόγου διδασκόντων.

Δήμος Νέα Ιωνίας

Ο δήμαρχος της Νέας Ιωνίας, σε συνέχεια των έκτακτων μέτρων για την αντιμετώπιση του  καύσωνα, αποφασίζει αύριο, Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024, τα νηπιαγωγεία, καθώς και τα δημοτικά σχολεία του Δήμου να λειτουργήσουν έως τις 13:15 (μετά τις 13:15 δεν θα λειτουργήσουν τα ολοήμερα τμήματα).

Συστήνεται ωστόσο, στους γονείς να κρατήσουν τα παιδιά στο σπίτι, εφόσον αυτό είναι εφικτό.

Δήμος Πεντέλης

Ο Δήμος Πεντέλης αποφάσισε την αναστολή λειτουργίας των Δημόσιων και Ιδιωτικών Σχολείων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και Παιδικών Σταθμών (Δημόσιων και Ιδιωτικών) του Δήμου Πεντέλης για την Πέμπτη 13/06/2024, καθώς οι συνθήκες υψηλών θερμοκρασιών που επίκεινται πρόκειται να καταστήσουν δυσχερή την έλευση και παραμονή των μαθητών στους σχολικούς χώρους.

Ιδιωτικά  Σχολεία και ιδιωτικοί  Παιδικοί Σταθμοί δύνανται να μην προβούν σε αναστολή της λειτουργίας τους, εφόσον αναλάβουν πλήρως την ευθύνη ότι πληρούν τις κατάλληλες προϋποθέσεις κλιματισμού-ψύξης για την ασφαλή παραμονή και προσέλευση των παιδιών σε ακραίες κλιματολογικές συνθήκες καύσωνα.

Δήμος Παπάγου – Χολαργού

Με απόφαση του Δημάρχου Παπάγου – Χολαργού Ηλία Αποστολόπουλου αναστέλλεται η εκπαιδευτική λειτουργία όλων των σχολικών μονάδων πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης (νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία Παπάγου και Χολαργού), την Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024.

Οι βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί του Δήμου θα λειτουργήσουν κανονικά.

Δήμος Φιλοθέης – Ψυχικού

Κατόπιν απόφασης του δημάρχου Χαράλαμπου Μπονάτσου τα σχολεία πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου (νηπιαγωγεία και δημοτικά) θα παραμείνουν κλειστά και την Πέμπτη 13 Ιουνίου. Η αναστολή αφορά και τα ιδιωτικά σχολεία.

Ανοιχτές θα παραμείνουν όλες οι μονάδες προσχολικής αγωγής (δημόσιοι και ιδιωτικοί βρεφονηπιακοί σταθμοί).

Δήμος Χαλανδρίου

Αναστέλλεται η λειτουργία των σχολικών μονάδων πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και την Πέμπτη 13 Ιουνίου, με απόφαση του δημάρχου Σίμου Ρούσσου. Οι παιδικοί σταθμοί θα λειτουργήσουν κανονικά.

Περιφέρεια Αττικής: Οι δήμαρχοι αποφασίζουν για τα σχολεία

Σχετικά με τα μέτρα προστασίας των μαθητών από τον καύσωνα που βρίσκεται σε εξέλιξη η Περιφέρεια Αττικής διευκρινίζει ότι οι αποφάσεις για το κλείσιμο ή μη των σχολείων πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης (νηπιαγωγείων και δημοτικών) λαμβάνονται από τους κατά τόπους δημάρχους, σε συνεργασία με τις οικείες Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, όπως ορίζεται και στην υπ. αρ. Φ1/64708/ΓΔ4/10.06.2024 εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων & Αθλητισμού.

Όπως επισημάνθηκε και στη σχετική διυπουργική σύσκεψη τη Δευτέρα 10 Ιουνίου, με θέμα «Προετοιμασία για επερχόμενο καύσωνα», υπό τον συντονισμό του αρμόδιου υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας, η λήψη της απόφασης για το κλείσιμο ή μη των σχολείων πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, όπου αυτό κριθεί αναγκαίο (προφανώς σε περιπτώσεις όπου η παραμονή των μαθητών καθίσταται δυσχερής λόγω έλλειψης κλιματισμού ή της απαραίτητης μόνωσης), θα λαμβάνεται από τους κατά τόπους δημάρχους, στη χωρική αρμοδιότητα των οποίων βρίσκονται οι κτηριακές εγκαταστάσεις των σχολικών μονάδων.

«Η Περιφέρεια Αττικής βρίσκεται στο πλευρό των μαθητών και της εκπαιδευτικής κοινότητας, υποστηρίζοντας το έργο τους με κάθε διαθέσιμο εργαλείο και παραμένει σε διαρκή ετοιμότητα, προκειμένου να συνδράμει την Αυτοδιοίκηση Α’ Βαθμού οποτεδήποτε και με όποιο πρόσφορο μέσο ζητηθεί» σημειώνει η περιφερειακή αρχή.

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet