Σε 24ωρη επιχειρησιακή ετοιμότητα ο μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Σε 24ωρη επιχειρησιακή ετοιμότητα ο μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής

Με υδροφόρα οχήματα, μηχανήματα έργου, μεταφορικά μέσα και ειδικούς τύπους τροχοφόρων και ερπυστριοφόρων οχημάτων επιχειρεί 24 ώρες το 24ωρο το σύνολο του Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής. Την ίδια ώρα, ειδικά μηχανήματα της Περιφέρειας Αττικής έχουν αναλάβει τον ανεφοδιασμό των πυροσβεστικών αεροπλάνων.

Ο περιφερειάρχης, Γ. Πατούλης, έχει ζητήσει από τον αρμόδιο αντιπεριφερειάρχη Πολιτικής Προστασίας, Β. Κόκκαλη, να συνεχιστεί η αυξημένη ετοιμότητα του μηχανισμού, όχι μόνο στις πυρόπληκτες περιοχές της Αττικής, αλλά και σε Πυροσβεστικούς Σταθμούς, πάρκα και Δήμους. Επιπλέον, οχήματα του στόλου της Περιφέρειας Αττικής συμβάλλουν στις επιχειρήσεις κατάσβεσης των πυρκαγιών στην Εύβοια καθώςκαι στην Πελοπόννησο.

Ο Γ. Πατούλης ενημερώνεται συνεχώς από τον κ. Κόκκαλη και τα στελέχη της Πολιτικής Προστασίας. Με αφορμή τις αποστολές που έχει αναλάβει ο στόλος της Περιφέρειας Αττικής ο περιφερειάρχηςς υπογραμμίζει: «Ο στόλος μας συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή. Τόσο το ανθρώπινο δυναμικό, όσο και ο στόλος των οχημάτων μας συμβάλλουν έμπρακτα στην τιτάνια προσπάθεια κατάσβεσης και περιορισμού των καταστροφικών πυρκαγιών στη χώρα μας. Ταυτόχρονα ενεργούν προκειμένου να πραγματοποιηθεί ο ανεφοδιασμός των αεροπλάνων. Ευχαριστώ θερμά το σύνολο των στελεχών και των συνεργατών μας οι οποίοι, παρά τη μεγάλη κόπωση, εδώ και μέρες συμμετέχουν και συνδράμουν προκειμένου να λάβει τέλος ο εφιάλτης που ζούμε».

Μεταξύ άλλων, αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε επιφυλακή στις πυρόπληκτες περιοχές στην Βορειοανατολική Αττική, 29 υδροφόρες, 15 μικρά πυροσβεστικά, 3 λεωφορεία και 14 μηχανήματα έργου με τα συνοδευτικά τους (πλατφόρμες κ.λπ.). Οχήματα έχουν αναπτυχθεί επίσης σε Πυροσβεστικούς Σταθμούς, πάρκα, άλση και σε σημεία πρασίνου των Δήμων της Αττικής.

Στην πυρκαγιά της Βόρειας Εύβοιας επιχειρούν 7 υδροφόρα οχήματα και 2 μικρά πυροσβεστικά, ενώ, μετά από σχετικό αίτημα, έχει γίνει αποστολή βοήθειας σε Πάτρα και Πύργο. Μεταξύ άλλων, έχουν αποσταλεί ένα φορτηγό και δύο ειδικά φορτηγά με παπαγαλάκι. Τα οχήματα αυτά αξιοποιούνται και για τη μεταφορά της γαλλικής ομάδας διεθνούς βοήθειας.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2022
Powered by Wisenet