Σημαντική βελτίωση της κυκλοφορίας στους δρόμους γύρω από τους νέους σταθμούς του Μετρό
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Σημαντική βελτίωση της κυκλοφορίας στους δρόμους γύρω από τους νέους σταθμούς του Μετρό

Βελτίωση, η οποία συμβάλλει έως και 21% στην αύξηση της μέσης ταχύτητας των οχημάτων στο οδικό δίκτυο γύρω από τους νέους σταθμούς του Μετρό στον Πειραιά, καταγράφουν τα στοιχεία του Κέντρου Διαχείρισης Κυκλοφορίας της Περιφέρειας Αττικής. Αντίστοιχα εμφανίζονται σχετικά βελτιωμένες οι κυκλοφοριακές συνθήκες εντός δακτυλίου, ενώ σε κάποιες αρτηρίες εκτός δακτυλίου διαπιστώνονται καθυστερήσεις.

Ειδικότερα, το τελευταίο χρονικό διάστημα παρατηρείται μικρή βελτίωση των κυκλοφοριακών συνθηκών κατά τις ώρες αιχμής, ενώ δεν υπάρχει αξιοσημείωτη ύφεση κατά τη διάρκεια των μεσημεριανών ωρών. Τα συμπεράσματα αυτά προκύπτουν και από τα σχετικά στοιχεία που επισυνάπτονται και αφορούν στη σύγκριση των κυκλοφοριακών δεδομένων που καταγράφηκαν από το Κέντρο Διαχείρισης Κυκλοφορίας της Περιφέρειας Αττικής για το μήνα Οκτώβριο, πριν και μετά την εφαρμογή του Δακτυλίου στο κέντρο της Αθήνας αλλά και την λειτουργία των νέων Σταθμών του Μετρό στον Πειραιά.

Μεταξύ άλλων διαπιστώνεται ότι:

  • Στην Ακτή Ποσειδώνος προς Ακτή Κονδύλη πριν τη Γούναρη οι διελεύσεις έχουν μειωθεί  κατά 8,4 %, η κατάληψη οδοστρώματος κατά 41,9 % ενώ η ταχύτητα έχει αυξηθεί κατά 21 %.
  • Στην Εθνικής Αντιστάσεως προς Ομηρίδου Σκυλίτση, οι διελεύσεις έχουν μειωθεί κατά 7,7%, η κατάληψη οδοστρώματος κατά 22,2% και η μέση ταχύτητα έχει αυξηθεί κατά 13%.
  • Στην Ακτή Ποσειδώνος προς Ακτή Μιαούλη πριν τη Γούναρη οι διελεύσεις έχουν μειωθεί κατά 1,6 %, η κατάληψη οδοστρώματος κατά 12,6% και η μέση ταχύτητα έχει αυξηθεί κατά 8,2%.

Διαβάστε την αναλυτική ανακοίνωση της περιφερειακής αρχής για τα στοιχεία του Κέντρου Διαχείρισης Κυκλοφορίας

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2023
Powered by Wisenet