Στα 37.000 τα rapid tests που διενεργήθηκαν από τις αρχές Μαρτίου έως και σήμερα σε όλη την Αττική
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Στα 37.000 τα rapid tests που διενεργήθηκαν από τις αρχές Μαρτίου έως και σήμερα σε όλη την Αττική

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζεται η διενέργεια  rapid tests σε όλο το εύρος της Αττικής από τα εξειδικευμένα κλιμάκια iατρών και nοσηλευτών της Περιφέρειας Αττικής και του ΙΣΑ, στο πλαίσιο της dράσης «Ιπποκράτης»,  η οποία υλοποιείται με πρωτοβουλία του pεριφερειάρχη Γ. Πατούλη.

Την τελευταία εβδομάδα οι κινητές ομάδες επισκέφτηκαν τις παρακάτω περιοχές: Παλαιό Φάληρο, Περιστέρι, Δάφνη, Μαρκόπουλο, Αθήνα, Βάρκιζα- Βάρη, Νίκαια, Αγία Παρασκευή, Μαρούσι, Αχαρνές και Χολαργός.

Επιπλέον, μεταξύ των δομών που πραγματοποιήθηκαν tests, συμπεριλαμβάνονται Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων, λαϊκές αγορές,  κ.ά. Στο πλαίσιο των ελέγχων πραγματοποιούνται rapid tests σε όλες τις δομές της Περιφέρειας, σε συνεργασία με τους κατά τόπους αρμόδιους αντιπεριφερειάρχες.

Ο περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης, με αφορμή τις σχετικές δράσεις, ευχαρίστησε θερμά όλο το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που συμμετέχει στη διενέργεια των ελέγχων, επισημαίνοντας:

«Ισχυροποιούμε το δίχτυ προστασίας για χιλιάδες πολίτες σε όλο το εύρος της Αττικής, συνεχίζοντας να εστιάζουμε στην πρόληψη που είναι το πιο ισχυρό όπλο έναντι στο ιό. Βρισκόμαστε πολύ κοντά στο να ξανακερδίσουμε τη ζωή μας πίσω και να επανέρθουμε σε πλήρη κανονικότητα, ωστόσο οφείλουμε ακόμα να τηρούμε με ευλάβεια τα μέτρα προστασίας για να είμαστε υγιείς εμείς αλλά και οι γύρω μας. Η Περιφέρεια Αττικής και ο ΙΣΑ θα συνεχίσουν να συμβάλλουν έμπρακτα στην εθνική μάχη όπως κάνουν από την αρχή που ξέσπασε η υγειονομική κρίση, καθώς προτεραιότητά μας είναι η προάσπιση της δημόσιας υγείας».

Τον συντονισμό του Κέντρου Επιχειρήσεων της Περιφέρειας Αττικής και του ΙΣΑ έχει ο Δρ. Πάνος Ευσταθίου, ενώ υπεύθυνη επικοινωνίας ΚΕΠΙΧ είναι η Χ. Γαλανοπούλου.

Επισημαίνεται ότι τα θετικά περιστατικά που ανευρέθηκαν επανεξετάστηκαν άμεσα και με μοριακή τεχνική. Η συγκεκριμένη διαδικασία διασφαλίζει το αποτέλεσμα και δίνει τη δυνατότητα ενημέρωσης της Εθνικής Πλατφόρμας του μητρώου COVID της HΔIKA, αλλά και εντοπισμού της περιοχής και της πληθυσμιακής ομάδας από την οποία προέρχεται η συγκεκριμένη λοίμωξη. Όλα τα αποτελέσματα καταγράφηκαν στην Εθνική Πλατφόρμα και ενημερώθηκε ο ΕΟΔΥ στο πλαίσιο της συνεργασίας με το Κέντρο Επιχειρήσεων της Περιφέρειας και του ΙΣΑ.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2021
Powered by Wisenet