Στην εθελοντική αιμοδοσία στον Ι.Ν. Αγ. Φωτεινής Ιλισού ο περιφερειάρχης Αττικής
Κοινωνία

Στην εθελοντική αιμοδοσία στον Ι.Ν. Αγ. Φωτεινής Ιλισού ο περιφερειάρχης Αττικής

Στην εθελοντική αιμοδοσία που διοργάνωσε την Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2020 η Περιφέρεια Αττικής σε συνεργασία με το «Όλοι Μαζί Μπορούμε», στον Ιερό Ναού Αγίας Φωτεινής Ιλισού, παραβρέθηκε ο περιφερειάρχης Αττικής, Γ. Πατούλης.

Στόχος της αιμοδοσίας ήταν η ενίσχυση της τράπεζας αίματος που έχει δημιουργηθεί από τον Μάιο 2020, με πρωτοβουλία του περιφερειάρχη Αττικής, προκειμένου να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες των συμπολιτών μας.

Η εκδήλωση υποστηρίχθηκε επίσης από το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας, τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας και την Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών ΠΟΣΕΑ.

Στην εθελοντική αιμοδοσία παρέστησαν ακόμη η εντεταλμένη περιφερειακή σύμβουλος Εθελοντισμού, Ε. Μπαρμπαγιάννη, ο πρόεδρος, Ι. Πλάτσης και ο γ. γραμματέας, Α. Μπεκιράκης, του Εθνικού Γυμναστικού Συλλόγου και ο ιερέας πατέρας Μάξιμος, προϊστάμενος του Ιερού Ναού  της Αγίας Φωτεινής.

Η αιμοδοσία πραγματοποιήθηκε σε οχήματα που παραχώρησε ο Σύλλογος «Το Χαμόγελο του Παιδιού».

Τη δράση συντόνισε η σύμβουλος του Περιφερειάρχη σε θέματα αθλητισμού Χ. Γαλανοπούλου.

Ο περιφερειάρχης Αττικής ευχαρίστησε όλους τους φορείς που συμμετείχαν στη δράση, τον Σύλλογο «Το Χαμόγελο του Παιδιού», για την παραχώρηση των οχημάτων, καθώς και τους εθελοντές για τις διαχρονικά πολύτιμες υπηρεσίες που προσφέρουν.

Ειδικότερα, ο κ. Πατούλης δήλωσε:

«Ως Περιφέρεια Αττικής, σε συνεργασία με το “Όλοι Μαζί Μπορούμε” και όλους τους αρμόδιους φορείς έχουμε ξεκινήσει από τον Μάιο μία πρωτοβουλία με στόχο να συμβάλλουμε στην κάλυψη των αναγκών αίματος που ιδιαίτερα αυτή την περίοδο είναι πολύ μεγάλες, αλλά και να απευθύνουμε κάλεσμα ενεργοποίησης και ευαισθητοποίησης των πολιτών. Σήμερα βρισκόμαστε εδώ, στον Ναό της Αγίας Φωτεινής, μαζί με εκπροσώπους του Εθνικού Γυμναστικού Συλλόγου και ενορίτες των οποίων η συνδρομή είναι πολύ σημαντική και τους ευχαριστώ.

»Σε αυτή την κρίσιμη υγειονομική συγκυρία που διανύει η χώρα μας, είναι ανάγκη όλοι να κάνουμε πράξη την προσφορά αγάπης και κοινωνικής αλληλεγγύης προκειμένου το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό να μπορεί να ανταποκριθεί στις ιδιαίτερα αυξημένες ανάγκες εκείνων που χρειάζονται μετάγγιση αίματος. Στόχος μας είναι όλοι μαζί να κάνουμε μία κοινωνία καλύτερη».

Ο πατέρας Μάξιμος ευχαρίστησε τον κ. Πατούλη για την πρωτοβουλία, επισημαίνοντας ότι στόχος είναι να βοηθηθούν συνάνθρωποί μας που έχουν ανάγκη.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet