Στην εκδήλωση παρουσίασης του σχεδίου ανέγερσης του Μεγάρου του Ποντιακού Ελληνισμού ο Γ. Πατούλης
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Στην εκδήλωση παρουσίασης του σχεδίου ανέγερσης του Μεγάρου του Ποντιακού Ελληνισμού ο Γ. Πατούλης

Στην εκδήλωση παρουσίασης του σχεδίου ανέγερσης του Μεγάρου του Ποντιακού Ελληνισμού παραβρέθηκε ο περιφερειάρχης, Γ. Πατούλης, στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο «Μίκης Θεοδωράκης» στον Δήμο Αργυρούπολης-Ελληνικού.

Στην εκδήλωση έδωσαν, επίσης, το «παρών» και απεύθυναν χαιρετισμό η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, Κωνσταντίνος Τασούλας, ο δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης, Ιωάννης Κωνσταντάτος, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, ο διευθύνων σύμβουλος της Lamda Development, Οδυσσέας Αθανασίου και ο πρόεδρος της Ένωσης Ποντίων Σουρμένων, Γιώργος Σαραφίδης. Τον συντονισμό είχε ο κ. Χάρης Πασβαντίδης.

Παραβρέθηκαν επίσης, μεταξύ άλλων, ο υπ. Οικονομικών, Χ. Σταικούρας, ο υπ. Προστασίας του Πολίτη, Τ. Θεοδωρικάκος, ο υπ. Δικαιοσύνης, Χ. Τσιάρας, η υπ. Πολιτισμού, Λ. Μενδώνη, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στ. Πέτσας, η υφ. Μετανάστευσης και Ασύλου, Σ. Βούλτεψη, ο υφ. Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Γ. Τσακίρης, ο γενικός γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού, Γ. Χρυσουλάκης, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών, Μ. Σταυριανουδάκης, οι βουλευτές της Ν.Δ. Β. Σπανάκης, Χ. Θεοχάρης, Κ. Κυρανάκης, Α. Καραμανλή, ο Ελληνοαμερικανός γερουσιαστής Λ. Ραπτάκης, η αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Τομέα, Δ. Νάνου, ο εκτελεστικός γραμματέας της Περιφέρειας, Ι. Σελίμης, η εντεταλμένη περιφερειακή σύμβουλος τεχνικών έργων, Ε. Κοσμίδη και πλήθος βουλευτών, δημάρχων και εκπροσώπων του επιχειρηματικού κόσμου.

Σε δηλώσεις του ο κ. Πατούλης επισήμανε τα εξής:

«Με έντονη συναισθηματική φόρτιση παραβρεθήκαμε σε αυτή τη σημαντική εκδήλωση παρουσίασης των σχεδίων ανέγερσης του Μεγάρου του Ποντιακού Ελληνισμού, ένα σπουδαίο αρχιτεκτόνημα το οποίο θα αποτελέσει ουσιαστικά το “σπίτι” των απανταχού Ελλήνων Ποντίων και θα είναι σημείο αναφοράς της ιστορίας και των παραδόσεων των αδερφών μας Ποντίων. Είναι χρέος μας να διατηρήσουμε ζωντανή την ιστορική μνήμη για να διδαχθούν οι νεότερες γενιές για όλες τις μαρτυρικές στιγμές που πέρασε ο ποντιακός ελληνισμός.

Θέλω να συγχαρώ τον δήμαρχο Αργυρούπολης-Ελληνικού, Γ. Κωνσταντάτο, για την άρτια διοργάνωση της εκδήλωσης, καθώς και τον Οδυσσέα Αθανασίου, διευθύνοντα σύμβουλο της LAMDA Development, που στηρίζει εξ ολοκλήρου το εγχείρημα, τιμώντας στην πράξη τον Ποντιακό Ελληνισμό.
Ως Περιφέρεια Αττικής θα συνεχίσουμε να είμαστε δίπλα στους Έλληνες Ποντίους με συγκεκριμένες δράσεις και πρωτοβουλίες. Δεν ξεχνάμε τη Γενοκτονία, δεν ξεχνάμε τις βαρβαρότητες που βίωσαν. Κρατάμε ζωντανή τη συλλογική μνήμη. Γιατί όποιος ξεχνά τις τραγωδίες του παρελθόντος, είναι καταδικασμένος να τις ξαναζήσει στο μέλλον». 

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2022
Powered by Wisenet