Στην Πανευρωπαϊκή Έκθεση Κινητικότητας «NME-Next Mobility» στο Μιλάνο ο Βασίλης Γιαννακόπουλος
Κοινωνία

Στην Πανευρωπαϊκή Έκθεση Κινητικότητας «NME-Next Mobility» στο Μιλάνο ο Βασίλης Γιαννακόπουλος

Ο αντιπεριφερειάρχης Μεταφορών και Επικοινωνιών Βασίλης Γιαννακόπουλος εκπροσώπησε την Περιφέρεια Αττικής στην Πανευρωπαϊκή Έκθεση Κινητικότητας «NME-Next Mobility» στο Μιλάνο.

Μία έκθεση που όπως χαρακτηριστικά σημείωσε «αντικρίζεις το μέλλον μέσα από τα φουτουριστικά εκθέματα των πρωταγωνιστών της ενεργειακής μετάβασης. Δεκάδες τα ηλεκτρικά και τα υδρογονοκίνητα οχήματα που θα κυκλοφορήσουν στους ευρωπαϊκούς δρόμους. Εντυπωσιακά τα λεωφορεία με υδρογόνο, καθώς και το πρώτο λεωφορείο χωρίς οδηγό. Δεκάδες και οι ψηφιακές εφαρμογές τεχνητής νοημοσύνης που αλλάζουν άρδην την κινητικότητα των ανθρώπων στις πόλεις. Ένα απολύτως αρμονικό πακέτο ολοκληρωμένων πράσινων λύσεων που υπηρετεί συνολικά τις βιώσιμες μεταφορές με τις λιγότερες περιβαλλοντικές επιπτώσεις».

Τέλος, ο Β. Γιαννακόπουλος σημειώνει ότι το Μιλάνο έχει κατορθώσει να μειώσει κατά 30 εκατομμύρια τις διαδρομές με αυτοκίνητα ετησίως, εξοικονομώντας 16 εκατομμύρια τόνους πετρελαίου. Η επιτυχία οφείλεται στο δίκτυο συγκοινωνιών που διαθέτει και το οποίο ενσωματώνει λεωφορεία (177 ηλεκτρικά, 154 υβριδικά και 3 με υδρογόνο), τραμ, μετρό, και σιδηρόδρομο.  

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet