Στην Πανομογενειακή τηλεδιάσκεψη για τον κορωνοϊό με τη συμμετοχή Ελλήνων ομογενών γιατρών από 25 κράτη ο Γ. Πατούλης
Κοινωνία

Στην Πανομογενειακή τηλεδιάσκεψη για τον κορωνοϊό με τη συμμετοχή Ελλήνων ομογενών γιατρών από 25 κράτη ο Γ. Πατούλης

Οι κορυφαίοι των κορυφαίων Ελλήνων ιατρών και ερευνητών ανά τον κόσμο συμμετείχαν το Σάββατο 20/6 στην πανομογενειακή τηλεδιάσκεψη για το παρόν και το μέλλον της πανδημίας του κορωνοϊού, η οποία διοργανώθηκε από τη γραμματεία Αποδήμου Ελληνισμού και στην οποία απηύθυναν θερμό χαιρετισμό ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης και ο υφυπουργός Εξωτερικών κ. Βλάσσης.

Στην ομιλία του ο περιφερειάρχης Αττικής, πρόεδρος του Παγκόσμιου Ινστιτούτου Ελλήνων Γιατρών και πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, Γ. Πατούλης, χαρακτήρισε θεμελιώδη την τηλεδιάσκεψη για την πραγμάτωση της μεγάλης ιδέας της διασύνδεσης των αρίστων ιατρικών προσωπικοτήτων Ελλήνων της γης.

Την επιστημονική επιμέλεια των εισηγήσεων και ομιλιών είχε ο καθηγητής Παθολογίας και Ενδοκρινολογίας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Cornell και Νοσοκομείου Lenox Hill της Νέας Υόρκης και πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ιατρικών Συλλόγων Αμερικής και Καναδά, Δρ. Σπύρος Μεζίτης.

Ο περιφερειάρχης Αττικής επεσήμανε ότι η κρίσιμη στιγμή για την ανθρωπότητα που διάγουμε εν μέσω πανδημίας καθιστά περισσότερο πολύτιμη από ποτέ τη σύνθεση της Ιατρικής γνώσης από τα απανταχού άριστα μυαλά των Ελλήνων της ιατρικής επιστήμης, που διαπρέπουν στα κορυφαία ερευνητικά εργαστήρια και θεραπευτήρια του κόσμου και τόνισε τη σπουδαιότητα μεγάλων σύγχρονων ελληνικών ιατρικών προσωπικοτήτων που συμμετείχαν στην τηλεδιάσκεψη, με κορυφαίο τον Δρ. Τζόρτζ Γιανκόπουλο, μέλος της Αμερικανικής Ακαδημίας Τεχνών και Επιστημών των ΗΠΑ , που διεξάγει πρωτοποριακές έρευνες για το εμβόλιο της COVID-19.

O κ. Πατούλης εξήρε το έργο του γενικού γραμματέα Αποδήμου Ελληνισμού για την υλοποίηση της πανομογενειακής τηλεδιάσκεψης, με την επίσημη στήριξη του πρωθυπουργού και δήλωσε «βαθιά τιμή», όπως είπε, που ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συνέδεσε μια τέτοια πρωτοβουλία με το Ιπποκρατικό ιδεώδες, «όπως η δράση και το όραμα του Παγκοσμίου Ινστιτούτου Ελλήνων Γιατρών, το οποίο δημιουργήσαμε υπέρ της μεγάλης ιδέας και τα τελευταία χρόνια πρεσβεύει και αγωνίζεται να υλοποιήσει απ’ άκρη σ’ άκρη της γης, επ’ ωφέλεια του Ελληνικού Τουρισμού Υγείας».

Ο γενικός γραμματέας Αποδήμου Ελληνισμού, Γιάννης Χρυσουλάκης, ευχαρίστησε τον περιφερειάρχη Αττικής που μοιράζονται το ίδιο όραμα «να ενώσουμε τους Έλληνες ομογενείς γιατρούς όλου του κόσμου» και δεσμεύτηκε να προχωρήσουν μαζί με τον κύριο Πατούλη στη διασύνδεση των Ελλήνων γιατρών ανά τον κόσμο σε ένα μεγάλο δίκτυο που θα μπορέσει να συνεισφέρει στο brain gain.

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχε και ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας, που απάντησε σε ερωτήσεις των κορυφαίων Ελλήνων αποδήμων ιατρών, 8 πρόεδροι Ιατρικών Συλλόγων Ομογενών, 48 καθηγητές πανεπιστημίων, εκπρόσωποι ή διευθύνοντες 18 Νοσοκομείων, εκπρόσωποι της φαρμακοβιομηχανίας και κορυφαίοι ερευνητές και επιστήμονες. Παρεμβάσεις έκαναν οι 8 πρόεδροι/αντιπρόεδροι Ιατρικών Συλλόγων Ομογενών από διάφορα κράτη και ομογενείς γιατροί οι οποίοι βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της Covid-19 και μετέφεραν τις τοπικές εμπειρίες.

«Περισσότεροι από 100 ομογενείς γιατροί και ερευνητές από 25 κράτη, παρόντες, υπό τον συντονισμό του εκλεκτού καθηγητή Δρ. Μεζίτη, πρόεδρου της Ομοσπονδίας των Ελληνικών Ιατρικών Συλλόγων Βορείου Αμερικής, που μας τιμά με την επιστημονική του εποπτεία σε αυτή την συνδιάσκεψη, αποτελεί εκτός από τιμή και συναίσθηση και ενθύμηση του χρέους που κουβαλάμε ως Έλληνες και ως γιατροί, με εγχάρακτη την βαθειά γνώση περί Υγείας του μεγάλου Πατέρα της Ιατρικής, Ιπποκράτη. Του χρέους της ανάδειξης και διάδοσης της σύγχρονης γνώσης της ιατρικής των διακεκριμένων παγκοσμίως απανταχού Ελλήνων επιστημόνων και της διερεύνησης των δυνατοτήτων της Ιατρικής Σύνθεσης αυτής της Γνώσης, για το παρόν και το μέλλον της πατρίδας μας και του Παγκόσμιου Υγειονομικού Χωριού», τόνισε ο περιφερειάρχης Αττικής.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet