Στην τελετή ενθρονίσεως του νέου μητροπολίτου Φθιώτιδος κ.κ. Συμεών ο Γ. Πατούλης
Κοινωνία

Στην τελετή ενθρονίσεως του νέου μητροπολίτου Φθιώτιδος κ.κ. Συμεών ο Γ. Πατούλης

Παρουσία του μακαριοτάτου αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου, των αρχών, ιεραρχών και πιστών πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί η τελετή της ενθρονίσεως του νέου μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Συμεών στη Λαμία.

Στην τελετή παραβρέθηκε ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, ο οποίος έχει συνεργαστεί στενά με τον κ.κ. Συμεών σε επίπεδο ανθρωπιστικών δράσεων.

Με αφορμή την ενθρόνιση ο κ. Πατούλης δήλωσε:

«Βρίσκομαι σήμερα εδώ βαθιά συγκινημένος. Ο νέος μητροπολίτης Φθιώτιδος είναι ένας άξιος και φωτισμένος ποιμενάρχης με διορατικότητα και ευαισθησία στον ανθρώπινο πόνο. Είμαι βέβαιος ότι η έλευσή του θα  λαμπρύνει τον επισκοπικό θρόνο της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος. Για μένα είναι ένας πολύ καλός φίλος και ποιμενάρχης, με τον οποίο έχουμε συνεργαστεί σε επίπεδο υλοποίησης σημαντικών ανθρωπιστικών δράσεων. Η συνεργασία μας ήταν πάντα άκρως επιτυχημένη και με σημαντικά αποτελέσματα ορατά στην κοινωνία και τους πολίτες.

»Είμαι βέβαιος ότι, με την πλούσια διοικητική και θεολογική του εμπειρία και από τη νέα του θέση, θα συνεχίσει το εποικοδομητικό του έργο προσφέροντας πολύτιμες υπηρεσίες στην κοινωνία. Του εύχομαι ειλικρινά και ολόψυχα, επιτυχή πορεία και δημιουργική ποιμαντορία. Εύχομαι να συνεχίσει ο Θεός να του δίνει δύναμη για να προσφέρει στον κόσμο».

Στην τελετή, εκτός από τον κ. Πατούλη, παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων ο υπουργός Οικονομικών, Χ. Σταϊκούρας, εκπροσωπώντας την κυβέρνηση, η πρώην υπηρεσιακή πρωθυπουργός Β. Θάνου, η πρόεδρος του ΚΙΝ.ΑΛ., Φ. Γεννηματά, η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κ. Χατζηδάκης, ο υπουργός Τουρισμού, Χ. Θεοχάρης, ο πρώην υφυπουργός Γ. Μπαλάφας, ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Φ. Σπανός, ο δήμαρχος Αθηναίων Κ. Μπακογιάννης κ.ά.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet