Στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων ο περιφερειάρχης Αττικής
Κοινωνία

Στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων ο περιφερειάρχης Αττικής

Με επισημότητα και λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε ο εορτασμός της Ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων στην Αττική. Στις 8 το πρωί της Κυριακής 21/11 έγινε η έπαρση της Εθνικής Σημαίας στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, στις 10 ακολούθησε τέλεση δοξολογίας στον Ιερό Ναό Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτου (Σκουφά 43), ενώ  στις 11 έγινε κατάθεση στεφάνου στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη.

Η δοξολογία στον Ι.Ν. Αγ. Διονυσίου Αρεοπαγίτου τελέστηκε παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, ενώ παραβρέθηκε ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης.

Τη δοξολογία τίμησαν με την παρουσία τους ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νικ. Παναγιωτόπουλος, ως εκπρόσωπος της Κυβέρνησης, ο πρόεδρος της Βουλής, Κωνσταντίνος Τασούλας, ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και  Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης, ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Νικ. Χαρδαλιάς, ο Α/ΓΕΕΘΑ, στρατηγός Κ. Φλώρος, οι βουλευτές Θεοδ. Δρίτσας (ΣΥΡΙΖΑ), Θωμάς Χατζηαθανασίου (ΚΙΝ.ΑΛ.), Αθαν. Παφίλης (ΚΚΕ) και Αντώνης Μυλωνάκης (Ελληνική Λύση), ο αντιδήμαρχος Αθηναίων, Χρ. Τεντόμας, ο πρόεδρος του ΠΕΣΥ Αττικής, Χρήστος Θεοδωρόπουλος, ο αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα Αθηνών, Γιώργος Δημόπουλος, καθώς και όλοι οι αρχηγοί επιτελείων των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.

Πανηγυρικό λόγο για την ημέρα εκφώνησε ο καθηγητής του Παντείου Πανεπιστημίου Γεράσιμος Καραμπελιάς.

Μετά το πέρας της δοξολογίας, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας κατέθεσε στεφάνι προς τιμήν των ενόπλων δυνάμεων στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη. Στην τελετή τον περιφερειάρχη εκπροσώπησε ο αντιπεριφερειαρχης Κεντρικού Τομέα Γιώργος Δημόπουλος και ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής Χρήστος Θεοδωρόπουλος.

Με αφορμή τον εορτασμό της Ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων ο κ. Πατούλης σε δηλώσεις του τόνισε τα εξής:

«Σήμερα η Ελλάδα μας γιορτάζει διπλά. Η Ορθοδοξία μας τιμά τα Εισόδια της Θεοτόκου και συγχρόνως το Έθνος μας τις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας για τη διαχρονική τους προσφορά τόσο σε περιόδους πολέμου, όσο και στην περίοδο της ειρήνης.

Το υψηλό πατριωτικό φρόνημα των ανδρών και των γυναικών των Ενόπλων Δυνάμεων, ο επαγγελματισμός, η άψογη εκπαίδευσή τους, είναι η μεγαλύτερη εγγύηση για την ακεραιότητα, την ανεξαρτησία και την αξιοπρέπεια της χώρας, απέναντι σε κάθε κακόβουλη επιβολή.

Σε ένα διαρκώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον, με τους γεωστρατηγικούς κινδύνους για την Ελλάδα να αυξάνονται συνεχώς, οι Ένοπλες Δυνάμεις αποτελούν πυλώνα ειρήνης, σταθερότητας και δημοκρατίας όχι μόνο για τη χώρα, αλλά και για την ευρύτερη περιοχή.

Εύχομαι χρόνια πολλά σε όλα τα άξια στελέχη των ενόπλων δυνάμεων. Η Περιφέρεια Αττικής θα βρίσκεται πάντα στο πλευρό τους, για να τους στηρίζει με κάθε δυνατό τρόπο».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet