Στις εκδηλώσεις εθνικής μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων της Μικράς Ασίας ο περιφερειάρχης Αττικής
Κοινωνία

Στις εκδηλώσεις εθνικής μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων της Μικράς Ασίας ο περιφερειάρχης Αττικής

Παρουσία εκπροσώπων της  πολιτειακής και πολιτικής ηγεσίας της χώρας, του περιφερειάρχη Αττικής, Γ. Πατούλη, φορέων και σωματείων, πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου οι εκδηλώσεις μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων της Μικράς Ασίας.

Ειδικότερα, η Ομοσπονδία Προσφυγικών Σωματείων Ελλάδος (ΟΠΣΕ)  και ο πρόεδρός της, Α. Οραήλογλου, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής, πραγματοποίησαν το πρωί επιμνημόσυνη δέηση στον Καθεδρικό Ναό της Αθήνας και δέηση στο μνημείο του Εθνοιερομάρτυρα Αγίου Χρυσοστόμου Σμύρνης. Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε πορεία, παρουσία τιμητικού αγήματος, προς το Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, στην πλατεία Συντάγματος, όπου και έγινε κατάθεση στεφάνων.

Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Μ. Βαρβιτσιώτης, τη Βουλή των Ελλήνων, των πολιτικών κομμάτων και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο βουλευτής Α΄’ Αθηνών Γ. Κουμουτσάκος, τον Σύριζα η βουλευτής Ν. Κασιμάτη, το ΚΙΝ.ΑΛ. ο Π. Χρηστίδης, την Ελληνική Λύση ο Β. Γραμμένος, τον δήμαρχο Αθηναίων εκπροσώπησε ο αντιδήμαρχος Σ. Κολλάτος, την ΟΠΣΕ ο πρόεδρός της Α. Οραήλογλου, ενώ παρών ήταν και ο δήμαρχος Καλλιθέας, Δ. Κάρναβος.

Κατά τη διάρκεια του χαιρετισμού του ο περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης επισήμανε ότι είναι «ιερή υποχρέωσή μας η έκφραση τιμής και σεβασμού απέναντι στη μνήμη των τραγικών θυμάτων της Γενοκτονίας του Ελληνισμού της Μικράς Ασίας».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet