Στον Νότιο Τομέα διεξήχθησαν τα rapid tests Περιφέρειας και ΙΣΑ την Τρίτη 16/3
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Στον Νότιο Τομέα διεξήχθησαν τα rapid tests Περιφέρειας και ΙΣΑ την Τρίτη 16/3

Στη Νέα Σμύρνη, στον δημοτικό πολυχώρο πολιτισμού «Γαλαξίας», στα γραφεία της Αντιπεριφέρειας Νότιου Τομέα και στο πρότυπο Νηπιοτροφείο Καλλιθέας πραγματοποιήθηκαν σήμερα, Τρίτη 16/3, οι λήψεις ρινικών δειγμάτων rapid tests από τις Κινητές Ομάδες Ιατρών και Νοσηλευτών της Περιφέρειας Αττικής και του ΙΣΑ, στο πλαίσιο της σχετικής δράσης «Ιπποκράτης».

Σε όλα τα σημεία προσήλθαν και σήμερα εκατοντάδες πολίτες, οι οποίοι και υποβλήθηκαν στο rapid test. Στο πλαίσιο της δράσης υπάρχει συνεχής συνεργασία με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας, στον οποίο παρέχεται ενημέρωση για τα αποτελέσματα των δειγματοληψιών. Επισημαίνεται ότι τα θετικά περιστατικά που ανευρέθηκαν επανεξετάστηκαν άμεσα και με μοριακή τεχνική. Συντονιστής του Κέντρου Επιχειρήσεων της Περιφέρειας Αττικής και του ΙΣΑ είναι ο Δρ. Πάνος Ευσταθίου.

Με αφορμή τη σημερινή δράση ο περιφερειάρχης Αττικής, Γ. Πατούλης, δήλωσε:

«Η Περιφέρεια Αττικής βρίσκεται έμπρακτα στο πλευρό των πολιτών. Συνεχίζουμε με στοχευμένα προληπτικά μέτρα και δράσεις που συμβάλλουν στην ανάσχεση της πανδημίας. Ενισχύουμε το δίχτυ προστασίας, επενδύοντας στην πρόληψη και στη μέθοδο των γρήγορων ιχνηλατήσεων. Μέσα από τη διενέργεια χιλιάδων rapid tests, αλλά και μοριακών ελέγχων σε όλη την Αττική, σκοπεύουμε να περιορίσουμε τη διασπορά του ιού, ανακόπτοντας την αλυσίδα μεταδοτικότητας».

Στο σημείο που διενεργήθηκαν τα τεστ στη Ν. Σμύρνη βρέθηκαν η αντιπεριφερειάχης Ν. Τομέα, Δ. Νάνου, ο δήμαρχος Ν. Σμύρνης, Σ. Τζουλάκης, η αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών και υπεύθυνη για θέματα πανδημίας, Κ. Δελιγιάννη, ο γενικός γραμματέας του Δήμου, Μ. Χριστάκης, καθώς και η σύμβουλος του περιφερειάρχη και συντονίστρια του ΚΕΠΙΧ, Χ. Γαλανοπούλου.

Η σχετική δράση θα συνεχιστεί και το επόμενο διάστημα με προτεραιότητα τις επιδημιολογικά επιβαρυμένες περιοχές

Αύριο, Τετάρτη 17/3/2021, θα πραγματοποιηθούν rapid tests στα παρακάτω σημεία:

  • Δήμος Αμαρουσίου, Βασιλίσσης Σοφίας 9 και Δημητρίου Μόσχα, Μαρούσι.
  • Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής, 1ο Δημοτικό σχολείο Γέρακα, Δράμας και Λακωνίας, Γέρακα.

Οι έλεγχοι καθημερινά ξεκινούν στις 10 το πρωί και ολοκληρώνονται στις 2.30 το μεσημέρι.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2021
Powered by Wisenet