Στο ασφαλές άνοιγμα των εκκλησιών της Αττικής το Πάσχα συμβάλλουν Περιφέρεια Αττικής και ΙΣΑ
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Στο ασφαλές άνοιγμα των εκκλησιών της Αττικής το Πάσχα συμβάλλουν Περιφέρεια Αττικής και ΙΣΑ

Τα εξειδικευμένα κλιμάκια ιατρών και νοσηλευτών της Περιφέρειας Αττικής και του ΙΣΑ θα συμβάλλουν στην ιχνηλάτηση με τη διενέργεια rapid tests στο προσωπικό των Ι. Ναών της Αρχιεπισκοπής Αθηνών (ιερείς, επιτρόπους, ιεροψάλτες, νεωκόρους), όπως ενημερώνει η περιφερειακή αρχή.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, για το θέμα αυτό ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, είχε συνάντηση σήμερα (21/4) με τον μακαριώτατο αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, κ. Ιερώνυμο, στην Ι. Αρχιεπισκοπή Αθηνών. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο μακαριώτατος εξέφρασε τις θερμές ευχαριστίες του στον περιφερειάρχη για την πρόθεσή του να συνδράμει στο άνοιγμα των Ιερών ναών της Αττικής με ασφάλεια.

Μετά το πέρας της συνάντησης στην οποία συμμετείχε και ο εκτελεστικός γραμματέας της Περιφέρειας Αττικής, Γ. Σελίμης, ο μακαριώτατος εξέφρασε τη χαρά και την ικανοποίησή του για τη συνάντηση με τον κ. Πατούλη και την ευκαιρία που δόθηκε να ανταλλάξουν απόψεις για την αντιμετώπιση των καθημερινών προβλημάτων που υπάρχουν στην Αττική.

«Ευχαριστούμε τον περιφερειάρχη για τη δέσμευση της Περιφέρειας, τις ημέρες που έρχονται, να προφυλάξει το προσωπικό των Ι. Ναών, διαθέτοντας tests για τον κορωνοϊό, ώστε να προφυλάξουμε όσους εργάζονται στους ναούς (ιερείς, επιτρόπους, ιεροψάλτες, νεωκόρους) και να θωρακίσουμε με τον τρόπο αυτό και τους πιστούς που θα βρεθούν στις εκκλησίες», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο περιφερειάρχης μεταξύ άλλων στις δηλώσεις του επεσήμανε:

«Είχαμε τη μεγάλη χαρά και την ευλογία να συναντήσουμε σήμερα τον μακαριώτατο αρχιεπίσκοπο κ.κ. Ιερώνυμο και είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε μαζί του και να τον ενημερώσουμε για τη βούλησή μας να συνδράμουμε έμπρακτα στο άνοιγμα των εκκλησιών με ασφάλεια.

»Στο πλαίσιο αυτό, τα εξειδικευμένα κλιμάκια ιατρών και νοσηλευτών της Περιφέρειας Αττικής και του ΙΣΑ θα συμβάλλουν στην ιχνηλάτηση και στην καλύτερη προστασία με rapid tests του προσωπικού των ενοριών. Δυστυχώς και αυτό το Πάσχα δεν θα μπορέσουμε να το εορτάσουμε όπως είχαμε συνηθίσει, ωστόσο σημασία έχει αυτή την περίοδο να λειτουργήσουν οι εκκλησίες μας με ασφάλεια, τόσο για τους πιστούς, όσο και για το εκκλησιαστικό προσωπικό».  

Ο περιφερειάρχης και ο αρχιεπίσκοπος, στο πλαίσιο της συνάντησης, είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν και θέματα που αφορούν στα προνοιακά έργα της Εκκλησίας τα οποία στηρίζει η Περιφέρεια, καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2021
Powered by Wisenet