Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Τιράνων το κλιμάκιο ιατρών που αναχώρησε από την Περιφέρεια Αττικής
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Τιράνων το κλιμάκιο ιατρών που αναχώρησε από την Περιφέρεια Αττικής

Η Ομάδα Άμεσης Δράσης του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ), μετέβη χθες, Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2019, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο των Τιράνων όπου παρέδωσε το υγειονομικό και φαρμακευτικό υλικό που συγκεντρώθηκε στο πλαίσιο της δράσης «Όλοι Μαζί Μπορούμε» του ΣΚΑΪ. Το υλικό παραδόθηκε στο εξειδικευμένο Τραυματολογικό Κέντρο του νοσοκομείου.

Να σημειωθεί ότι το κλιμάκιο ιατρών του ΙΣΑ μαζί με την ανθρωπιστική βοήθεια είχε αναχωρήσει το πρωί της Παρασκευής 29 Νοεμβρίου από την Περιφέρεια Αττικής.

Οι ιατροί της ομάδας προσέφεραν τις υπηρεσίες τους στην αντιμετώπιση των τραυματιών ενισχύοντας το ιατρικό προσωπικό του νοσοκομείου. Η υποδοχή της Ομάδας ήταν ιδιαίτερα εγκάρδια, τόσο από τον διοικητή του νοσοκομείου, Άρμπεν Ζενελαζ, όσο και από το ιατρικό προσωπικό, που ευχαρίστησαν την ελληνική αντιπροσωπεία για τη στήριξη.

Ευχάριστη έκπληξη ήταν το γεγονός ότι ο διοικητής και ο υποδιοικητής του νοσοκομείου των Τιράνων έχουν ολοκληρώσει τις σπουδές τους στη χώρα μας, στο Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών και στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας. Μάλιστα στις συνομιλίες τους με τον αρχηγό της αποστολή, Πανάγο Μπουρλίδη, αναφέρθηκαν στο υψηλό επίπεδο της ιατρικής στην Ελλάδα.

Σχολιάζοντας το θέμα, ο περιφερειάρχης Αττικής και πρόεδρος του ΙΣΑ, Γιώργος Πατούλης, δήλωσε τα εξής:

«Εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στους πολίτες της Αλβανίας που επλήγησαν από τον φονικό σεισμό και ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες. Ο ΙΣΑ δημιούργησε την Ομάδα Άμεσης Δράσης για να συνδράμει τους συνανθρώπους μας που χρειάζονται βοήθεια. Η Περιφέρεια Αττικής εξετάζει και άλλους τρόπους με τους οποίους θα συνδράμει έμπρακτα στη μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλεται για την ανακούφιση των πληγέντων στη γειτονική Αλβανία. Αυτοδιοίκηση και επιστημονικός κόσμος θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε όσους συνανθρώπους μας έχουν ανάγκη».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet