Στο πλευρό της Ουκρανίας η Περιφέρεια Αττικής και η Ισραηλιτική Κοινότητα Αθηνών
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Στο πλευρό της Ουκρανίας η Περιφέρεια Αττικής και η Ισραηλιτική Κοινότητα Αθηνών

Την αμέριστη στήριξη στο δοκιμαζόμενο λαό της Ουκρανίας από τα δεινά του πολέμου εξέφρασαν από κοινού ο περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης και ο πρόεδρος της Ισραηλιτικής Κοινότητας στην Αθήνα Αλβέρτος Ταραμπουλούς, κατά την παράδοση υγειονομικού υλικού και ειδών πρώτης ανάγκης στο Κέντρο Logistics της Περιφέρειας Αττικής.

Όπως αναφέρει η περιφερειακή αρχή, η ανθρωπιστική πρωτοβουλία της Ισραηλιτικής Κοινότητας, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής, εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο παροχής βοήθειας στο λαό της Ουκρανίας και αφορά στην προσφορά υγειονομικού υλικού (φάρμακα, υλικό πρώτων βοηθειών αλλά και αντικαρκινικά σκευάσματα, κ.λπ.) και στη διάθεση ειδών πρώτης ανάγκης και διαβίωσης (τρόφιμα, κουβέρτες κ.λπ.).

Η παράδοση του ανθρωπιστικού υλικού έγινε στο Κέντρο Διαχείρισης αποθήκευσης και εφοδιασμού ειδών πρώτης ανάγκης – Κέντρο Logistics της Περιφέρειας Αττικής, παρουσία και της αντιπεριφερειάρχη Νοτίου Τομέα Δ. Νάνου, και από εκεί με τη φροντίδα της Περιφέρειας θα προωθηθεί και διανεμηθεί στον λαό της Ουκρανίας.

Σε δήλωσή του ο κ. Πατούλης, αφού ευχαρίστησε θερμά τον κ. Ταραμπουλούς για τη διάθεση υγειονομικού υλικού και ειδών πρώτης ανάγκης, αναφέρθηκε στην συνεργασία της Περιφέρειας με την ισραηλιτική κοινότητα Αθηνών τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Με πίστη στην αξία της ειρήνης και της ανθρωπιάς ενώνουμε τις δυνάμεις μας για προσφέρουμε κάθε δυνατή στήριξη στον λαό της Ουκρανίας. Η ευγενική χειρονομία της Ισραηλιτικής Κοινότητας και του προέδρου της είναι μία ευγενική χειρονομία όλου του λαού του Ισραήλ. Με τη συνεργασία μας δίνουμε σαφές μήνυμα ότι η επιθυμία όλων είναι αυτός ο πόλεμος να σταματήσει το συντομότερο δυνατόν. Εμείς από την πλευρά μας, μέχρι να πάψουν οι αιματοχυσίες, θα είμαστε έμπρακτα δίπλα στο λαό της Ουκρανίας για να απαλύνουμε, όσο γίνεται αυτό, τον ανυπόφορο πόνο του πολέμου».

Τέλος, η περιφερειακή αρχή σημειώνει ότι από την πλευρά του ο κ. Αλ. Ταραμπουλούς, αναφέρθηκε στις εξαίρετες σχέσεις της κοινότητας με την Περιφέρεια Αττικής, οι οποίες αποτυπώνονται και στην συγκεκριμένη συνεργασία, επισημαίνοντας: «Είναι τιμή μας να μπορούμε να βοηθούμε και χαιρετίζουμε κάθε προσπάθεια που γίνεται σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής. Οι σχέσεις μας είναι εξαιρετικές και ανθρώπινες. Είμαστε εδώ για κάθε περαιτέρω βοήθεια και ευχαριστούμε και εμείς για την συνεχή συνεργασία και εμπιστοσύνη».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2022
Powered by Wisenet