Συγκέντρωση διαμαρτυρίας από την Ομοσπονδία Γονέων Αττικής στο ΥΠΑΙΘ στις 18/10
Κοινωνία

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας από την Ομοσπονδία Γονέων Αττικής στο ΥΠΑΙΘ στις 18/10

Η Ομοσπονδία Γονέων Αττικής πραγματοποιεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων τη Δευτέρα 18 Οκτωβρίου, στις 13:30, για τις συμπτύξεις των τμημάτων, αλλά και για να διεκδικήσει προσλήψεις εκπαιδευτικών, αξιοποίηση όλων των κλειστών αιθουσών και προσλήψεις μόνιμου προσωπικού καθαριότητας, καθώς και την ανανέωση των συμβάσεων όλων των εργαζομένων των σχολείων σε αυτόν τον τομέα.

Στην ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Γονέων Αττικής αναφέρει:

«Μέχρι σήμερα το ΥΠΑΙΘ προσπαθούσε να μας πείσει ότι κανονικότητα είναι:

  • Να μην λαμβάνεται κανένα πλέον μέτρο ούτε για την προστασία των παιδιών μας μέσα στο σχολείο από την πανδημία, αλλά ούτε και για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων του σχεδόν δίχρονου λοκντάουν.
  • Να ξεκινά η χρονιά με τεράστιες ελλείψεις σε εκπαιδευτικούς, χωρίς ολοήμερα σχολεία, χωρίς παράλληλη στήριξη σε όσα παιδιά απαιτείται.
  • Να έχουμε σχολεία με άθλιες υποδομές, που πλημμυρίζουν στην πρώτη κακοκαιρία.

»Σήμερα, μάθαμε ότι αναβάθμιση είναι και οι συγχωνεύσεις τμημάτων. Αντί να καλύψουν τα χιλιάδες κενά σε εκπαιδευτικούς, προκειμένου να μην ξοδέψουν ούτε ένα ευρώ για προσλήψεις, προχωρούν σε συγχωνεύσεις δύο μήνες μετά το άνοιγμα των σχολείων, χωρίς να τους απασχολεί ούτε η διάδοση του ιού σε πολυπληθή τμήματα, ούτε οι επιπτώσεις που αυτές θα φέρουν στην εκπαιδευτική διαδικασία!

»Φτάνει πια. Καταλάβετε ότι δεν μπορείτε να παίζετε ούτε με τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών μας, ούτε με την υγεία τους».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet