Συμβολικές δράσεις Περιφέρειας Αττικής και υπ. Προστασίας του Πολίτη για την Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών
Κοινωνία

Συμβολικές δράσεις Περιφέρειας Αττικής και υπ. Προστασίας του Πολίτη για την Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών

Η Περιφέρεια Αττικής, με σειρά δράσεων, συμμετέχει στον εορτασμό για την «Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών».

Στις 7 το βράδυ, ο περιφερειάρχης Αττικής, Γ. Πατούλης, ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Ε. Οικονόμου και ο αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, αντιστράτηγος Μ. Καραμαλάκης, προχώρησαν στη φωταγώγηση της εμβληματικής γέφυρας Καλατράβα (Μεσογείων και Κατεχάκη) και στην προβολή μηνυμάτων με σύνθημα «Έχεις τη Δύναμη Πες όχι στη Βία». Αντίστοιχο σύνθημα έχει αναρτηθεί σε πανό στο κεντρικό κτίριο της Περιφέρειας Αττικής (Λ. Συγγρού 15-17).

Επίσης, από νωρίς το πρωί στους φωτεινούς πίνακες στις κεντρικές οδικές αρτηρίες της Αττικής προβάλλονται, σε συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία, μηνύματα όπως «Ενδοοικογενειακή Βία – Πες όχι τηλεφώνησε στο 100, έχεις φωνή είμαστε δίπλα σου».

Κατά τη διάρκεια της σχετικής εκδήλωσης στη Γέφυρα Καλατράβα ο περιφερειάρχης Γ. Πατούλης δήλωσε:

«Σήμερα είμαστε εδώ σε μια συμβολική εκδήλωση για να αναδείξουμε την ανάγκη στήριξης των γυναικών που είναι θύματα βίας. Μαζί με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Πολιτικής Προστασίας και τον αρχηγό της Αστυνομίας, η Περιφέρεια Αττικής δίνει χρώμα στην εμβληματική αυτή γέφυρα της Αττική μας, για να δηλώσει ότι είμαστε ενάντια σε οποιαδήποτε μορφή βίας και προφανώς ενάντια στη βία και την κακοποίηση των γυναικών. Είναι γεγονός ότι λόγω της πανδημίας υπάρχει μία έξαρση των σχετικών κρουσμάτων, βάσει επιστημονικών δεδομένων και στοιχείων και αυτό πρέπει να τονιστεί.

»Η Περιφέρεια Αττικής έχει ενεργοποιήσει την τηλεφωνική γραμμή 1110, η οποία διαθέτει και ψυχολόγους και αρκετούς γιατρούς και βοηθάει όσο είναι δυνατόν την ελληνική οικογένεια και Πολιτεία σε αυτή τη δύσκολη στιγμή. Στη γραμμή αυτή μπορούν να απευθύνονται οι πολίτες και να αναφέρουν και φαινόμενα που σχετίζονται με τη κακοποίηση των γυναικών. Ο σεβασμός απέναντι στη γυναίκα και η μηδενική ανοχή στην κακοποίησή της είναι ένας στόχος που χρειάζεται να υποστηριχθεί από όλα τα επίπεδα διοίκησης.

»Στην Περιφέρεια Αττικής η στήριξη και η προστασία της γυναίκας απέναντι σε φαινόμενα κακοποίησης και βίας αποτελεί μια βασική προτεραιότητά μας και αυτό το αποδεικνύουμε έμπρακτα με τις δράσεις που υλοποιούμε 12 μήνες τον χρόνο. Συνεργαζόμαστε στενά και αναλαμβάνουμε πρωτοβουλίες με την Κεντρική Διοίκηση, την Εκκλησία, τη Γενική Γραμματεία Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων (ΓΓΟΠΙΦ), τον Εθνικό Εισηγητή για την Καταπολέμηση της Εμπορίας Ανθρώπων, με φορείς και οργανώσεις, με στόχο την προστασία και υποστήριξη των θυμάτων βίας».

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας κ. Οικονόμου με δηλώσεις του αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα συνεργασίας Κεντρικής Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης για την εξάλειψη φαινομένων βίας και κακοποίησης γυναικών. Μάλιστα χαρακτήρισε ως μάστιγα του 21ου αιώνα το φαινόμενο της βίας κατά των γυναικών, καθώς, σύμφωνα με τις μελέτες διεθνών οργανισμών, μία στις τρείς γυναίκες πέφτουν θύματα σωματικής η ψυχολογικής βίας από το περιβάλλον τους.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet