Συνάντηση Γ. Πατούλη με αντιπροσωπεία της Εθνικής Ομοσπονδίας και του Πανελλήνιου Συνδέσμου Τυφλών
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Συνάντηση Γ. Πατούλη με αντιπροσωπεία της Εθνικής Ομοσπονδίας και του Πανελλήνιου Συνδέσμου Τυφλών

Η προσβασιμότητα των ατόμων με προβλήματα όρασης, η τοποθέτηση νέας τεχνολογίας φαναριών σε διαβάσεις, η καθιέρωση ειδικού συστήματος ενημέρωσης από τις υπηρεσίες της Περιφέρειας και των Δήμων, η χαρτογράφηση των ατόμων με ζητήματα όρασης και η υλοποίηση σειράς δράσεων που θα συμβάλλουν στη μείωση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε χθες (28/9) ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, με αντιπροσωπεία της Εθνικής Ομοσπονδίας Τυφλών και του Πανελλήνιου Συνδέσμου Τυφλών.

Στη συνάντηση παραβρέθηκε ο πρόεδρος της Εθνικής Ομοσπονδίας Τυφλών Ν. Γαλλουρής, ο αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Τυφλών, Π. Μαρκοστάμος, ο γενικός γραμματέας του Πανελλήνιου Συνδέσμου Τυφλών, Δ. Σηφάκης και ο περιφερειακός σύμβουλος Αττικής, εντεταλμένος Διοικητικής Οργάνωσης των Υπηρεσιών, Γ. Βλάχος.

Ο κ. Πατούλης, αφού άκουσε τα αιτήματα τους, επεσήμανε ότι, τόσο με την ιδιότητα του περιφερειάρχη, όσο και με την ιδιότητα του γιατρού, θα είναι δίπλα τους στον αγώνα που κάνουν για μια καλύτερη ποιότητα ζωής σε ένα φιλικότερο περιβάλλον.

«Η βιώσιμη κινητικότητα και η επίλυση ζητημάτων που απασχολούν τους συμπολίτες μας που αντιμετωπίζουν προβλήματα όρασης αποτελούν βασικές προτεραιότητες στην Περιφέρεια Αττικής», σημείωσε ο περιφερειάρχης, ενώ στη συνέχεια τόνισε:

«Από την πρώτη στιγμή που ανέλαβα καθήκοντα στην Περιφέρεια Αττικής ζήτησα από τους συνεργάτες μου και από τα στελέχη της διοίκησης να συμβάλλουν ουσιαστικά στην υλοποίηση δράσεων και πρωτοβουλιών που θα βελτιώσουν την καθημερινότητα των συμπολιτών μας που αντιμετωπίζουν προβλήματα όρασης.

»Ενδεικτικό παράδειγμα των πρωτοβουλιών που έχουμε αναλάβει αποτελεί το ειδικό πρόγραμμα για την ανάπτυξη σύγχρονων διαβάσεων με την πιλοτική τοποθέτηση νέας τεχνολογίας φαναριών σε 20 σημεία της Αττικής με σκοπό την πλήρη ανάπτυξη του συστήματος σε 250 σημεία».

Ο Γ. Πατούλης συμπλήρωσε, τέλος, ότι το υπόμνημα με τα αιτήματά τους θα αξιοποιηθεί πλήρως και στον βαθμό που τα ζητήματα αυτά αφορούν αρμοδιότητες της Περιφέρειας, θα επιλυθούν.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet