Συνάντηση Γ. Πατούλη με τον επικεφαλής του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης Ελλάδος Gianluca Rocco
Κοινωνία

Συνάντηση Γ. Πατούλη με τον επικεφαλής του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης Ελλάδος Gianluca Rocco

Η προετοιμασία υπογραφής Συμφώνου Συνεργασίας μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης Ελλάδας βρέθηκε τη Δευτέρα 22/6 στο επίκεντρο της συνάντησης του περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργου Πατούλη, με τον επικεφαλής του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης Ελλάδας και Περιφερειακό Συντονιστή Έκτακτης Βοήθειας, Gianluca Rocco.

Στόχος του Συμφώνου Συνεργασίας θα είναι η υλοποίηση προγραμμάτων και η εξασφάλιση υποδομών που αποσκοπούν στην υποστήριξη των ασυνόδευτων ανηλίκων που διαμένουν στην Ελλάδα.

Ο περιφερειάρχης Γ. Πατούλης κατά τη διάρκεια της συνάντησης επισήμανε:

«Είμαστε στο πλευρό των συνανθρώπων μας που έχουν ανάγκη. Τα παιδιά του κόσμου είναι και δικά μας παιδιά. Με πράξεις και όχι με λόγια θα συμβάλλουμε στην υλοποίηση συγκεκριμένων προγραμμάτων που αφορούν στη φιλοξενία ασυνόδευτων ανηλίκων παιδιών που διαμένουν στη χώρα μας. Υποχρέωση κάθε σύγχρονης κοινωνίας είναι να βρει λύσεις προκειμένου κανένας συνάνθρωπός μας να μην βρίσκεται στο περιθώριο. Η  αλληλεγγύη μας οφείλουμε να είναι έμπρακτη και ουσιαστική».

Από την πλευρά του ο κ Gianluca Rocco επεσήμανε ότι υπάρχουν ακόμα πολλά που πρέπει να γίνουν όταν μιλάμε για βοήθεια σε ασυνόδευτους ανηλίκους στην Ελλάδα και χαρακτήρισε ως ιδιαίτερα θετική εξέλιξη το γεγονός ότι στην προσπάθεια αυτή συμβάλλει έμπρακτα και η Περιφέρεια Αττικής.

Στο πλαίσιο της συνάντησης, στην οποία συμμετείχε και ο σύμβουλος Στρατηγικής, Δ. Ραζής, συμφωνήθηκε να προετοιμαστούν οι διαδικασίες για την υπογραφή Συμφώνου Συνεργασίας μεταξύ των δύο πλευρών. Στις προτεραιότητες της συνεργασίας είναι η εξασφάλιση πόρων για την κάλυψη αναγκών σε κτηριακές υποδομές.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet