Συνάντηση περιφερειάρχη Αττικής και δημάρχου Ελληνικού – Αργυρούπολης για τα έργα που χρηματοδοτεί η Περιφέρεια στον Δήμο
Κοινωνία

Συνάντηση περιφερειάρχη Αττικής και δημάρχου Ελληνικού – Αργυρούπολης για τα έργα που χρηματοδοτεί η Περιφέρεια στον Δήμο

Την πορεία υλοποίησης των έργων που χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Αττικής, αλλά και τις δυνατότητες για την επιπλέον στήριξη έργων υποδομών και ανάπλασης στον Δήμο Ελληνικού – Αργυρούπολης μέσα από τα χρηματοδοτικά εργαλεία της Περιφέρειας Αττικής, συζήτησαν κατά τη συνάντηση εργασίας που είχαν ο περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης με τον δήμαρχο Γ. Κωνσταντάντο.

Κατά τη συνάντηση, στην οποία συμμετείχαν ο αντιπεριφερειάρχης Νότιου Τομέα Χρ. Θεοδωρόπουλος και ο διευθυντής Τεχνικών έργων της Περιφέρειας Αλ. Καλογερόπουλος, επισημάνθηκαν οι προτεραιότητες στα έργα που υλοποιούνται και αφορούν σε ενεργειακές αναβαθμίσεις σχολείων και δημοτικών κτηρίων, καθώς και την προώθηση του έργου που αφορά τη βελτίωση της αστικής κινητικότητας και τον ηλεκτροφωτισμό της Λεωφόρου Αργυρουπόλεως, στο πλαίσιο της βιοκλιματικής περιβαλλοντικής και ενεργειακής αναβάθμισης των υποδομών.

Επίσης, ιδιαίτερη αναφορά έγινε και στην κατασκευή του Πάρκου ΑμΕΑ με χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Αττικής, καθώς επίσης και στη δυνατότητα ένταξης στο ΠΕΠ Αττικής έργων για την ενεργειακή αναβάθμιση αθλητικών χώρων του Δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης, προϋπολογισμού 500.000 ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα η Περιφέρεια Αττικής υπέγραψε προγραμματική σύμβαση, προϋπολογισμού 740.000 ευρώ, για την  ενεργειακή αναβάθμιση του φωτισμού σε σχολεία του Δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης, ενώ παράλληλα πριν από λίγες ημέρες έγιναν και τα εγκαίνια της αίθουσας πολλαπλών χρήσεων στο 1ο Δημοτικό Ελληνικού με πόρους από την Περιφέρεια.

Ο περιφερειάρχης Αττικής, αναφερόμενος σχετικά, υπογράμμισε πως η Περιφέρεια Αττικής αξιοποιεί στο έπακρο τα διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία προς όφελος των πολιτών κάθε δήμου της Αττικής προκειμένου να εξασφαλιστεί η δημιουργία  σύγχρονων υποδομών με ποιότητα και περιβαλλοντικό πρόσημο.

«Με τον δήμαρχο Γ. Κωνσταντάτο έχουμε καταφέρει να προωθήσουμε σημαντικά έργα στον Δήμο Ελληνικού – Αργυρούπολης, έναν δήμο που αποτελεί κρίσιμο κρίκο στην αλυσίδα ανάπτυξης του παραλιακού μετώπου της Αττικής και εξελίσσεται συνεχώς σε δήμο πρότυπο της Αττικής. Σήμερα, επικαιροποιήσαμε την πορεία των έργων που ήδη έχουν δρομολογηθεί, εξετάζοντας παράλληλα τις δυνατότητες για περαιτέρω στήριξη του Δήμου μέσα από τα νέα προγράμματα της Περιφέρειας. Εύχομαι να συνεχίσουμε την καλή συνεργασία με μακρά πνοή και στην επόμενη περίοδο προς όφελος των πολιτών και όλης της Αττικής», επισήμανε μεταξύ άλλων ο περιφερειάρχης Γ. Πατούλης.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Ελληνικού – Αργυρούπολης Γ. Κωνσταντάτος, ευχαριστώντας τον κ. Πατούλη για την έμπρακτη στήριξη, τόνισε πως «στο πρόσωπό του βρίσκει έναν σταθερό σύμμαχο στην επίλυση προβλημάτων που απασχολούν τον Δήμο και ότι η δημιουργική συνεργασία που έχει αναπτυχθεί με την Περιφέρεια Αττικής και τον περιφερειάρχη έχει να επιδείξει ορατά αποτελέσματα στους πολίτες».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2023
Powered by Wisenet