Συνάντηση περιφερειάρχη Αττικής με αντιπροσωπεία περιφερειαρχών της Κένυας και του Ελληνοκενυατικού Επιμελητηρίου
Κοινωνία

Συνάντηση περιφερειάρχη Αττικής με αντιπροσωπεία περιφερειαρχών της Κένυας και του Ελληνοκενυατικού Επιμελητηρίου

Οι δυνατότητες συνεργασίας και συμβολής της Περιφέρειας Αττικής στην προώθηση οικονομικών, πολιτιστικών, κοινωνικών, μορφωτικών και επιστημονικών σχέσεων μεταξύ Ελλάδος και Κένυας βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε τη Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου ο περιφερειάρχης Αττικής, Γ. Πατούλης, με αντιπροσωπεία περιφερειαρχών της Κένυας και του Ελληνοκενυατικού Επιμελητηρίου.

Στη συνάντηση συμμετείχαν η πρέσβης Jacqueline Yoga, οι περιφερειάρχες James Ongwae, Steve Sang, Amoth Rasanga, Moses Kasaine, Mutahi Kahiga, Amos Nyaribo, Kasaine Lenolkulal, η επίτιμος πρόξενος Βίκυ Πανταζοπούλου, ο πρόεδρος του Ελληνοκενυατικού Επιμελητηρίου, Βασίλης Κατσικέας, ο εκτελεστικός γραμματέας της Περιφέρειας Αττικής, Γ. Σελίμης, καθώς και αξιωματούχοι και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, η οποία πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Αττικής, οι δύο πλευρές είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν και να ανταλλάξουν απόψεις σε τομείς που μπορούν αναπτυχθούν συνεργασίες και να εδραιωθούν εμπορικές σχέσεις. Μάλιστα, με τη συμβολή της Περιφέρειας Αττικής έχουν προγραμματιστεί επισκέψεις της αντιπροσωπείας σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται μεταξύ άλλων στο τομέα του αλουμινίου, των γαλακτοκομικών, της αλιείας, των φαρμάκων και των καλλυντικών. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε και σε σειρά από προγράμματα που υλοποιούνται με πρωτοβουλία του περιφερειάρχη Αττικής και αφορούν στην ασφάλεια και στην υγεία των πολιτών. Στο πλαίσιο αυτό συζητήθηκε η δυνατότητα παρουσίασης του προγράμματος προσυμπτωματικού ελέγχου και της λειτουργίας των ΚΕΠ Υγείας, πρωτοβουλία που έγινε καταρχήν δεκτή από την κενυατική αντιπροσωπεία.

Μετά τη συνάντηση ο περιφερειάρχης Γ. Πατούλης δήλωσε:

«Χαιρόμαστε για τη σημερινή συνάντηση καθώς αποδεικνύουμε έμπρακτα ότι η Περιφέρεια Αττικής μπορεί να συμβάλλει στην εξωστρέφεια της Αττικής και συνολικά της χώρας, με τη δημιουργία διαύλων επιχειρηματικότητας μεταξύ Ελλάδος -Κένυας. Με τους ομόλογους αυτοδιοικητικούς είχαμε τη ευκαιρία να συνομιλήσουμε και να ανταλλάξουμε απόψεις για σειρά από θέματα που μπορούν να αναπτυχθούν πυλώνες συνεργασίας, ενώ είχαμε τη δυνατότητα να αναφερθούμε στις αναπτυξιακές δυνατότητες που υπάρχουν με τη συνεργασία σε σημαντικούς τομείς.  Ως αντιπρόεδρος της Επιτροπής Περιφερειών και της ΕΝΠΕ θα συμβάλλω προκειμένου αυτή η συνεργασία να επεκταθεί τόσο σε εθνικό, όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο».

Στο πλαίσιο της περαιτέρω ενίσχυσης των σχέσεων των δύο χωρών, ο αντιπρόεδρος της Ένωσης του Συμβουλίου Περιφερειών, James Ongwae, προσκάλεσε τον περιφερειάρχη Γ. Πατούλη στην Κένυα. Η σχετική πρόταση έγινε αποδεκτή. Αύριο πραγματοποιείται Ημερίδα με τη συμβολή της Περιφέρειας Αττικής και σε συνεργασία με το προξενείο της Κένυας στο Ζάππειο.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet