Συνάντηση του περιφερειάρχη Αττικής με τον δήμαρχο Ελληνικού – Αργυρούπολης
Κοινωνία

Συνάντηση του περιφερειάρχη Αττικής με τον δήμαρχο Ελληνικού – Αργυρούπολης

Ο περιφερειάρχης Αττικής, Γ. Πατούλης, στο πλαίσιο των συνεχών επαφών που πραγματοποιεί με δημάρχους της Αττικής, προκειμένου να ενημερωθεί για τις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών, με στόχο τη δρομολόγηση των απαιτούμενων έργων, συναντήθηκε πριν μερικές ημέρες με τον δήμαρχο Ελληνικού – Αργυρούπολης, Γ. Κωνσταντάτο, στα γραφεία της Περιφέρειας.

Στο επίκεντρο της συνάντησης, στην οποία συμμετείχε και ο διευθυντής Τεχνικών έργων της Περιφέρειας, Α. Καλογερόπουλος, βρέθηκε η πορεία των έργων που εκτελούνται από την Περιφέρεια στον Δήμο, με έμφαση στα αποχετευτικά ομβρίων υδάτων, στα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας, αλλά και σε παρεμβάσεις ανάπλασης.

Κατά τη συζήτηση ο δήμαρχος Ελληνικού – Αργυρούπολης εστίασε στην ανάγκη υλοποίησης έργων που αφορούν στην ανάπλαση πλατειών και πάρκων (π.χ. πάρκο Αφροδίτης), στην ανέγερση ΚΑΠΗ, στη δημιουργία παιδικών χαρών, καθώς και υποδομών στο οδικό δίκτυο.

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν όπου υπάρχει ωρίμανση μελετών, αυτές να κατατεθούν προκειμένου να μελετηθεί η δυνατότητα εξασφάλισης χρηματοδότησης από την Περιφέρεια Αττικής.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στα έργα που ξεκίνησαν στο αεροδρόμιο του Ελληνικού, καθώς και στις δράσεις που αναπτύσσονται στον Σύνδεσμο Προστασίας και Ανάπλασης του Υμηττού (ΣΠΑΥ), στον οποίο είναι πρόεδρος ο κ. Κωνσταντάτος.

Από την πλευρά του ο κ. Πατούλης υπογράμμισε ότι η Περιφέρεια δίνει ιδιαίτερη έμφαση σε έργα που ενισχύουν τη θωράκιση των πόλεων απέναντι σε φυσικά φαινόμενα, αλλά και σε αυτά που σχετίζονται με την ασφάλεια των πολιτών.

«Συνεργαζόμαστε με τους Δήμους με στόχο την τοπική ανάπτυξη, την υλοποίηση υποδομών που θα ενισχύσουν την ασφάλεια και την ποιότητα ζωής τους. Προτεραιότητά μας είναι η αύξηση της απορροφητικότητας των κονδυλίων για έργα που στόχο έχουν την ανάπτυξη, αλλά και την ενίσχυση της ασφάλειας των πολιτών. Θα υποστηρίξουμε έμπρακτα όσους Δήμους έχουν ώριμες μελέτες για έργα που θα βελτιώσουν ποιοτικά και λειτουργικά τις ζωές των πολιτών, χωρίς χρονοτριβές», σημείωσε ο περιφερειάρχης.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet